Støtte til million-renovering af lejligheder i midtbyen afgøres i byrådet

Syv klubværelser skal i fremtiden omdannes til tre lejligheder. Sådan lyder et projekt, der netop er blevet blåstemplet i Fredericia Byråds by- og planudvalg. Projektet forventes at koste over 3,7 millioner kroner. Screenshot

Støtte til million-renovering af lejligheder i midtbyen afgøres i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv klubværelser ændres til tre lejligheder med eget bad og køkken. Ejer af Gothersgade 35 har søgt Fredericia Kommune om tilskud til renoveringen, der anslås at koste over 3,7 millioner kroner. I den sum findes flyttehjælp til de nuværende lejere.

Fredericia: Syv klubværelser, der er i dårlig stand med utidssvarende forhold. Det er i grove træk det, ejeren af Gothersgade 35 vil ændre på. For at komme i mål med projektet er der til renoveringen søgt om 2,56 millioner kroner. Der er lagt op til, at regningen deles mellem kommunen og staten.

Spørgsmålet om støtten skulle for nylig diskuteres på Fredericia Byråds by- og planudvalg.

- Det er et godt projekt, så det har vi i udvalget valgt at give grønt lys til, lyder det fra Steen Wrist Ørts (S), formand i by- og planudvalget.

Det er et godt projekt, så det har vi i udvalget valgt at give grønt lys til
Steen Wrist Ørts (S), udvalgsformand, by- og planudvalget

Utidssvarende forhold

Gothersgade 35 består af to sammenhængende bygninger, hvor der i stueetagen er indrettet butikker og spisesteder. På førstesalen har hidtil været syv såkaldte klubværelser med dele-køkken, bad og toilet. Ifølge sagsbeskrivelsen er værelserne "små og med meget utidssvarende forhold. Køkkener og bad lever heller ikke op til nutidens standarder."

Der indrettes tre lejligheder på førstesal. Den ene bliver en toværelses på 80 kvadratmeter, mens de øvrige bliver to treværelses lejligheder på henholdsvis 82 og 83 kvadratmeter. Alle lejlighederne får gode lysforhold, eget køkken og badeværelse.

Praksis er, at når der søges støtte til indvendig renovering, tildeles der 60 procent af renoveringsomkostningerne. Summen af renoveringen af klubværelserne i Gothersgade 35 forventes at blive 3.766.250 kroner.

Byrådets vision

60 procent af renoveringsomkostningerne løber op i 2.260.000 kroner. Derudover er der et bidrag til Byggeskadefonden på 56.494 kroner samt 245.000 kroner i flyttehjælp til de nuværende lejere af klubværelserne. Samlet søges der altså om byfornyelsesmidler for 2.562.000 kroner, og de penge skal findes dels hos Fredericia Kommune (1.620.500 kroner) og dels fra tidligere refusion fra staten (941.500 kroner).

- Det handler for mig om, at byrådet har en vision om, at der skal skabes bedre boligkvalitet i Fredericia, og det sker med det her projekt, siger Steen Wrist Ørts.

Fredericia Kommunes tekniske forvaltning havde forud for udvalgsmødet indstillet, at byfornyelsesstøtten blev givet, og selvom by- og planudvalget sagde god for at tildele støtten, bliver det byrådet, der får det endelige ord.

Støtte til million-renovering af lejligheder i midtbyen afgøres i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce