Regnskyl pressede byens kloakker og sendte politikers bil på værksted

En kommunalt ansat forsøger at få gang vejbrønden til at suge vandmasserne fredag morgen, men vandstanden var høj. For høj for blandt andet udvalgsformand Christian Bro, som efter en biltur gennem "søen" måtte sende bilen på værksted. Foto: Klaus Madsen

Regnskyl pressede byens kloakker og sendte politikers bil på værksted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både fredag og lørdag har vejriste og kloakker haft svært ved at følge med de kraftige byger. Udvalgsformand måtte sende bil på værksted efter at have overset kæmpe sø på Strandvejen.

Fredericia: Fredag morgen advarede Fredericia Kommune om store vandmængder på vejbanerne rundt om i kommunen som følge af voldsomme regnbyger, men advarslen var ikke nået frem til den ansvarlige udvalgsformand for veje og kloakker, Christian Bro (S).

- Jeg havde ikke opdaget, at der stod så meget vand på Strandvejen, som der gjorde. Jeg kørte fra banegården og ud ad Strandvejen og ramte den store sø under broen. Jeg troede, at det var gået godt, men så kunne jeg høre, at der var noget, der ikke var som det skulle være. Vandet havde ødelagt dele på undervognen, så nu er den på værksted. Det er måske karma, siger en ærgerlig Christian Bro.

Den uventede tur til værkstedet betød, at udvalgsformanden kun med nød og næppe nåede ind til åbning af arrangement om netop verdens klimaudfordringer i den grønne butik i Danmarksgade.

- Og den varme sommer og nu masser af regn gør det fokus helt aktuelt, siger Christian Bro.

Det er måske karma, at det lige var min bil, det gik ud over.
Formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S)

Langt træk

Klimaudfordringer eller ej - Christian Bro ved godt, at han som politisk ansvarlig for området kan rette pilen mod sig selv for at sikre at vejbaner og cykelstier ikke svømmer over.

- Det er ingen hemmelighed, at vi har problemer med afvandingen flere steder. Vi står med et kæmpe efterslæb på blandt andet vejbrøndene. Vi prøver at udbedre det, efterhånden som vi laver asfaltarbejder som for eksempel på Snoghøj Landevej. Der udnyttede vi muligheden for at retablere de gamle vejbrønde, da vi lagde ny asfalt, siger Christian Bro.

Fredag var flere kloakdæksler under pres på grund af de store mængder regn, og Christian Bro vurderer, at det vil være svært helt at imødekomme problemerne.

- Når der falder så store mængder regn på så kort tid, så bliver det vanskeligt, men vi ved, at der ligger en opgave og venter, siger han.

Ikke kun i Fredericia by har regnmængderne givet udfordringer. Også den nye cykelsti i Bøgeskov er igen grusfyldt flere steder, fordi regnen skyller jord ned over asfalten.

Regnskyl pressede byens kloakker og sendte politikers bil på værksted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce