Rundspørge ved vælgermøde: Hvad er vigtigt i den kommende valgkamp?

12 lokale folketingskandidater deltog, da Fredericia Gymnasium, Fredericia Bibliotek og Fredericia Dagblad holdt vælgermøde på gymnasiet. Foto: Peter Leth-Larsen

Rundspørge ved vælgermøde: Hvad er vigtigt i den kommende valgkamp?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad er vigtigt i den kommende valgkamp? Det svarede fire deltagere i vælgermødet på Fredericia Gymnasium onsdag aften på, da de var på vej ind.

Fredericia: Flere elever på Fredericia Gymnasium kom tilbage til bygningen ved Nørrebrogade onsdag aften, da gymnasiet sammen med folkebibliotek og dagblad havde inviteret alle til vælgermøde på gymnasiet.

Også en pensioneret elektriker fra Erritsø sad på tilhørerpladserne og deltog i debatten på vælgermødet i salen sammen med små hundrede andre.

Fredericia Dagblad talte med en gymnasieelev, den ældre elektriker, en midaldrende mandlig pædagog og en kvinde, som har været pædagog, før hun blev folkepensionist.

De blev alle spurgt:

- Hvilke emner er efter din mening vigtige i valgkampen?

Ellen Andersen, 3.g på Fredericia Gymnasium
Ellen Andersen, 3.g, Fredericia Gymnasium. Foto: Steen Højgaard

- Jeg tænker klimaet. Det er én af de ting, jeg i hvert fald synes er det vigtigste. Jeg tror, at en masse andre unge også synes det. Emnet fylder meget for vores generation. Også fordi vi er meget bevidste om, at der skal gøres noget,og at det skal gøres nu.

- Flygtninge er også et vigtigt emne for mange unge. Jeg synes, der er for hård en retorik og sprogbrug med hensyn til den måde, man italesætter det på. Jeg tror, at mange unge er uenige med de partier, der er fremmedfjendske. Det er jeg i hvert fald.

Carsten Høj Nielsen, Kongens Punkt, Fredericia
Carsten Høj Nielsen, Fredericia. Foto: Steen Højgaard

- Velfærd er vigtigst for mig. Men også andre emner. Men velfærd er vigtig. Nu er jeg jo pædagog, så børn og unge er et område, jeg prioriterer. Det sætter jeg på dagsordenen også internt i partiet. Ja, det er Socialdemokratiet. derudover prioriterer jeg miljø og klima, for det er vigtigt, at vi tager ansvar nu.

- Det er vigtigt, at vores generation tager ansvar i stedet for at sende problemerne videre til børn og unge.

Asger Larsen, Erritsø, tidligere elektriker
Asger Larsen, Erritsø. Foto: Steen Højgaard

Han er taget til vælgermøde med sin kone. Ingen af dem er medlem af et parti.

- Det er vigtigt, at politikerne klarer udfordringerne inden for undervisnings- og sundhedsområdet. Vi mangler sygeplejersker, læger og andet sundhedspersonale. Og alligevel skæres der ned på de områder.

- Også pasningsområdet skæres der på. Vi hører om, at personalet i daginstitutionerne er stresset. Også med hensyn til undervisning bør der gøres mere. Man burde gøre lidt mere for de svage elever. Hvordan? Det kunne være i form af flere timer med to lærere i en klasse, opfordrer han.

Anna Lise de Place, Fredericia, pensioneret pædagog
Anna Lisa de Place, Fredericia. Foto: Steen Højgaard

- Klimaet er det vigtigste, og der er behov for flere pædagoger til daginstitutionerne og en del mere medmenneskelighed.

- Klimaet handler om vores verden og fremtiden for vores børnebørn og alle andre. Ja, alle mennesker og dyr. Det er fremtiden for den jord, vi skal bo på. Det er vigtigt, at det ikke er alle os privilegerede, der bruger alle jordens ressourcer.

- Og med hensyn til daginstitutionerne. Jeg har arbejdet inden for det område, og jeg har mødt nedskæringer i mit arbejdsliv. De resulterer i mindre tid til børnene, og at det ikke bliver muligt at give børnene det, de har behov for. Ja, at blive set og mødt.

- Medmenneskelighed handler også om, at det er vigtigt, at politikere og embedsfolk lytter til dem, der har erfaring med et område, inden der træffes beslutninger

Rundspørge ved vælgermøde: Hvad er vigtigt i den kommende valgkamp?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce