SF vil øremærke konfliktpenge - DF er enig i at lade pengene blive på områderne

I 2013 gik de fredericianske lærere til byrådsmøde for at gøre opmærksom på deres vrede over lockouten. De penge, der blev sparet på lærerlønninger i den periode, blev efterfølgende tilført området. SF foreslår, at det sker igen, og DF bakker op. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

SF vil øremærke konfliktpenge - DF er enig i at lade pengene blive på områderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I et åbent brev opfordrer SF i Fredericia økonomiudvalget til at besparelser ved en eventuel konflikt skal blive på de områder, hvor de spares. Det gjorde byrådet også under storkonflikten i 2013.

Fredericia: SF i Fredericia opfordrer byrådet til at garantere, at kommunen ikke inddrager de beløb, som spares på manglende løn i konfliktperioden, men lader dem forblive i de sektorer, som de er afsat til.

- De kan bruges til at dække udgifter til eventuelt merarbejde, når ledelse og medarbejdere i fællesskab skal indhente det forsømte efter lockout og strejker, skriver SF i et åbent brev fra partiets generalforsamling lørdag.

Ifølge SF er det afgørende, at kommunen sikrer, at de lønudgifter, der spares ved en konflikt, ikke bliver brugt til kommunens øvrige drift eller anlæg, gør partiet klart i brevet til borgmester og de øvrige medlemmer af økonomiudvalget.

Derfor foreslår partiet, at økonomiudvalget, allerede inden en evt. konflikt træder i kraft, beslutter at indefryse og øremærke de ikke udbetalte lønbeløb, og at man melder dette ud til personale og offentlighed.

I Dansk Folkeparti ser Susanne Eilersen positivt på ønsket.

- Jeg er helt med på, at vi bruger pengene på området, men jeg synes, at det er for tidligt at øremærke pengene. Det må være op til skoleledelserne at melde ud, hvordan det vil give mening at bruge pengene, hvis det bliver aktuelt. Vi håber stadig, at det lykkes parterne at komme overens, siger Susanne Eilersen.

Under lockouten i 2013 blev pengene, som kommunen sparede på lønninger, også brugt på området, hvor de blev sparet. Blandt andet blev der brugt millioner på efteruddannelse indenfor skoleområdet.

Vi førte besparelsen tilbage til området i 2013, og det mener jeg også, at vi skal gøre igen. Men det er for tidligt at øremærke pengene til præcise formål.
Viceborgmester Susanne Eilersen (DF)

SF vil øremærke konfliktpenge - DF er enig i at lade pengene blive på områderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce