Så er baggårdens rå burgere klar

Peder Hansens egen hus-dekoratør har sat et råt og helt specielt præg på den nye restaurant. Den er hyggelig at træde ind i, direkte belysning over bordene, åbent køkken og hjørne med plads til, de yngste kan sidde. I billedet til højre det helt særlige serveringsrullebånd til børnemenuer, der serveres i en papbil. Foto: Yilmaz Polat

Så er baggårdens rå burgere klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

56-årige Peder Hansen er gået imod sit eget princip om, at alt ikke skal være kæder og åbner sit anden Backyard Burger-restaurant på et af Fredericias mest travle hjørner.

Fredericia: Da Peder Hansen for et par år siden åbnede sin burgerrestaurant Backyard Burger i Herning, så var det lidt som en reaktion på en lang karriere i diverse kædeforretninger.

Lørdag åbnede han alligevel en ny restaurant efter samme koncept, som har vakt succes i Herning.

- Handler du ikke imod dine egne principper?

- Det kan du sige, men jeg har i Herning fået så mange opfordringer fra kunder fra hele landet på, at de godt kunne tænke sig en restaurant som den. Det har jeg gået og tænkt over og så viste muligheden sig her på Vejlevej. Så besluttede jeg at slå til, siger Peder Hansen med et smil.

23 år hos McDonald's og en årrække som indehaver af Shell-servicestationer var incitament til at prøve noget helt på egen hånd.

- Det er fint nok med store kæder, men man er langt væk fra beslutningsprocesserne og nogen gange kan man komme i tvivl om, hvilken by man er i, fordi kædebutikkerne er de samme, siger han.

Jeg åbnede min første restaurant i Herning, fordi jeg havde fået nok af store kæder, og meningen er ikke, at vi skal have restauranter i hele landet.
Indehaver af Back Yard Burger Peder Hansen
Sådan ser en ægte Backyard Burger ud. Foto: Yilmaz Polat
Sådan ser en ægte Backyard Burger ud. Foto: Yilmaz Polat

Alt på tallerkener

Med et råt baggårdslook har han og en snes ansatte nu indtaget hjørnebygningen, som har rummet bank, cykelforretning og senest antikbutik.

Hjørneejendommen blev opkøbt af Carsten Jochumsen, som har sat den i stand og nu lejer ud til Peder Hansen. Det har forvandlet det grimme, travle hjørne mellem Vejlevej og Vestre Ringvej til en nypudset, grå bygning, som ud over restauranten giver plads til yderligere to lejemål.

- Jeg håber, at vi kan være med til at give liv, så andre får lyst til at leje sig ind. Vi mener, at det er en rigtig god placering, for vi er tæt på både MesseC, Fredericia Idrætscenter, Monjasa og Madsby Legepark, siger Peder Hansen.

Dørene til burgerrestauranten blev åbnet kl. 11 og markeret med små flag ved indgangen. Kunderne har indtaget de rå træborde og nyder burgere og pommes frites på retro blik-tallerkener.

- Vi serverer al mad på tallerkener og i rigtige glas, og vi følger et princip om aldrig at gå på kompromis med kvaliteten. Bøfferne er fersk oksekød, der steges fra bunden hver gang. Så må det hellere tage lidt tid, siger Peder Hansen.

Hjørnet Vejlevej-Vestre Ringvej er et af Fredericias travleste. I flere år også et af de mindre pæne med den faldefærdige antikbutik i fokus. Nu er ejendommen sat fuldstændigt i stand og Backyard Burger har indtaget det første lejemål og åbnede lørdag formiddag. Foto:  Yilmaz Polat
Hjørnet Vejlevej-Vestre Ringvej er et af Fredericias travleste. I flere år også et af de mindre pæne med den faldefærdige antikbutik i fokus. Nu er ejendommen sat fuldstændigt i stand og Backyard Burger har indtaget det første lejemål og åbnede lørdag formiddag. Foto: Yilmaz Polat

Bøvl at åbne

Den opskrift har vundet gæsternes hjerte i Herning, og det samme håber Peder Hansen sker i Fredericia.

- Det er ikke gratis eller nemt at åbne en ny restaurant et sted, som ikke har været det før. Det er faktisk et kæmpe arbejde at få alle tilladelser igennem. Det havde været langt lettere, hvis vi havde valgt at overtage en eksisterende restaurant og bygge om, siger han.

Men nu er alle tilladelser i hus, husdekoratøren har været i gang og slået pallevægge og jernplader på væggene. To gamle drejebænke og små rustikke borde-bænke-sæt skal give de yngste gæster en anderledes oplevelse, når de spiser deres burger, som først har kørt en tur gennem New York på rullebåndet.

- Vi har bedre plads her end i Herning, så vi har gjort lidt ekstra for, at vi kan kæle lidt for børnene, siger Peder Hansen.

For de voksne er det ni forskellige burgere, en røvfuld snacks eller den særlige boozy milkshake; en af husets milkshakes tilsat mørk rom eller whisky.

Peter Hansen er indehaver og idemand bag Backyard Burger. Den første restaurant åbnede han på gågaden i Herning for et par år siden, og succesen håber han at gentage med sin Backyard nummer to. Men det skal ikke blive en kæde, understreger han. Foto: Yilmaz Polat
Peter Hansen er indehaver og idemand bag Backyard Burger. Den første restaurant åbnede han på gågaden i Herning for et par år siden, og succesen håber han at gentage med sin Backyard nummer to. Men det skal ikke blive en kæde, understreger han. Foto: Yilmaz Polat
Alle burgere serveres i en briochebolle og bøfferne steges af fersk kød. De ni forskellige varianter rammer forskellige smagsløg og sult. Foto. Yilmaz Polat
Alle burgere serveres i en briochebolle og bøfferne steges af fersk kød. De ni forskellige varianter rammer forskellige smagsløg og sult. Foto. Yilmaz Polat

Så er baggårdens rå burgere klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce