Saml konksnegle ved Trelde Næs - spis dem til påske

Der er masser af konksnegle i Lillebælt, og fangsten her er fra Trelde Næs. Man kan selv samle snegle, men skal undgå de røde. De er giftige, men der optræder kun ganske få af dem. Foto: Peter Leth-Larsen

Saml konksnegle ved Trelde Næs - spis dem til påske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De lokale fødevarer kan udnyttes langt mere, mener fiskeriminister, gourmetkok og urtesamler. Konksnegle, krabber og urter fra Trelde Næs kan komme på påskebordet.

Trelde Næs: Saml en grydefuld konksnegle og kog dem en times tid. Så er grunden lagt til en meget lokal og anderledes ret til påskebordet, hvis man har mod på det.

Og det bør man, hvis man spørger både fiskeriminister Eva Kjer Hansen, gourmetkok Francis Cardenau og urtesamler Thomas Laursen. For nylig blev der kogt og braset på Skrillinge Strand hos fiskeriformand Allan Buch, og budskabet var at udnytte de råvarer, som lever i de indre danske farvande - fra tang til blæksprutter og konksnegle.

Og de lokale vand-specialiteter kan kombineres med urter fra skov og strand, påpeger Thomas Laursen.

Indtil videre har de danske konksnegle ikke vundet indpas på lokale spiseborde, men Thomas Laursen tror på, at der kan være et marked forude.

Det samme gælder danske krabber, som kan omsættes til lækker krabbesuppe.

1. Konksnegle
Ramsløgene står tæt på Trelde Næs og udsender en duft af hvidløg. De kan hakkes og blendes med olie eller røres i smør som tilbehør til konksneglene. Arkivfoto: Mette Mørk

Kog friske snegle i cirka 30 minutter. Tag kødet ud af skallerne. Rens maven fra. Vend med frisklavet ramsløgsmør.

2. Ramsløgsmør
De friske snegle koges i en halv time. Kødet pilles ud, og maven sorteres fra. Vendes i smør eller olie og en lokal lækker delikatesse er klar til påskebordet, hvis man har mod på det. Foto: Peter Leth-Larsen

Gå en tur på Trelde Næs, pluk en god portion ramsløg. Skyl det og hak ramsløg og blend det med en god olie. Eller tilsæt det hakkede ramsløg til smør og server til sneglene.

3. Krabbesuppe

500 g friskfangede levende krabber (10-15 stk. alt efter størrelse) samles, koges hele i tre minutter. Bankes groft med en hammer, og put de hakkede krabbestykker i en gryde med smør, løg, hvidløg eventuelt ramsløg og steg det sammen i fem minutter. Tilsæt vand og andre grøntsager og lad det koge i 20 minutter. Sigt suppen for krabbeskrog og grøntsager og kog fonden ind. Tilsæt fløde og krydderier.

Saml konksnegle ved Trelde Næs - spis dem til påske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce