Se alle billederne: Næsten 14.000 poter på ét sted

Er det nu, skal skal se kær ud? Foto: Søren E. Alwan

Se alle billederne: Næsten 14.000 poter på ét sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Terriere, schæfere, retrievere og mere sjældne racer som hollandsk kooikerhondje og lancashire heeler. 3486 hunde opførte sig pænt, da messecenter lagde haller til hidtil største udstilling i Fredericia af menneskets bedste ven.

Fredericia: Det var ikke vejr at lukke en hund ud i søndag, så de blev inde. Alle 3486 styk.

Bortset fra når de skulle ud og besørge, hvad farver og spor i sneen vidnede om i den umiddelbare nærhed af MesseC.

Dansk Kennel Klub har de seneste mange år indledt hundesæsonen og klubbens 11 årlige internationale udstillinger med premiere i Fredericia en weekend i februar.

Tendensen i dag er, at hunde er sundere. Opdrættere gør rigtigt meget for udviklingen, og de har flere redskaber i dag. Ejerne passer deres hunde bedre og bedre. De er simpelthen mere raske
Wilfred Olsen, fmd. f. Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg
Dansk Kennel Klub
Dansk Kennel Klub er Danmarks største organisation for hundeejere med cirka 30.000 medlemmer i selve DKK og cirka 45.000 medlemmer i 72 tilsluttede racespecialklubber.Stiftet 1897.

Dansk Kennel Klub beskæftiger sig med stort set alle sider af hundelivet. For eksempel rådgivning om valg træning, prøver, konkurrencer, udstilling, avl og stambogsføring.

Klubben holder årligt 11 udstillinger over hele landet. Altid i Fredericia første, i februar.

Kilde: DKK

Optrådte i ringen

Messecentret på Indre Ringvej ligger centralt og har plads, fortalte Wilfred Olsen, formand for DKK's udstillingsudvalg, til Fredericia Dagblad:

- Opdrættere mødes med hundeejere, der vil have deres hund bedømt, og ellers bare familier, som måske overvejer at købe hund. Hundeluftere tager hertil sammen og træffer andre hundevenner.

- De kommer både for at få deres hunde vurderet, men også for at se på andre hunde og dyrke det sociale, forklarede Wilfred Olsen.

Han havde selv et kuld islandske fårehunde i ringen, hvor dommere i fine jakkesæt med slips eller bryststjerne granskede hundenes højde, vægt, øvrige mål, pelsen, tænderne, glimtet i øjnene og selve dyrets fremtoning og gang. Alt sammen holdt op mod idealet for racen.

Internationalt stævne

Dem - racer - var der 258 af fra både Danmark, resten af Norden og Nordeuropa.

Lige fra 25 irske ulvehunde, der er verdens største med op mod 90 centimeter i skulderhøjde, til de mindste chihuahuaer på størrelse med kongeligt porcelæn. Derimellem terriere, schæfere, retrievere og mere sjældne racer som kooikerhondje, lancashire heeler, volpino italiano, norrbottenspids, american akita, podengo portugues og kleinspitz.

Juryen fra ind- og udland kårede de mange firbenede i kategorierne Dagens bedste baby, Bedste hvalp, Bedste avlsklasse, Bedste opdrætsklasse, Bedste veteran og i den fineste, Best In Show, stævnets bedste hund.

Byrådsmedlem & hund

De fleste luntede dog hjem fra MesseC med en sms på ejerens mobil.

- Vi får en besked med resultatet af den almindelige racebedømmelse, fortalte en af de lokale udstillere, byrådsmedlem Christian Jørgensen (V), der var af sted med den 11 måneder gamle staffordshire bullterrier Reagan:

- For vi kan ikke lide Trump.

Familien Jørgensen har haft hunde i mange år, tidligere engelsk bulldog.

- De her britiske hunde er så gode, som dagen er lang, men samtidige fightere, sagde Christian Jørgensen.

Han regnede dog ikke med præmier:

- Nej, vi er her for at få Reagan bedømt og for at lære. Men også for at snakke med andre. Hundens søskende, der har andre ejere, er her for eksempel, og kennelen, vi købte dens forgænger hos, er også repræsenteret. Så det er hyggeligt.

Mest populære i DK?

I mange år sås schæferen at være Danmarks mest populære, men for nogle år siden overhaledes den af labrador retriever, som der var 117 af på udstillingen.

Som type er de små hunde imidlertid ved at indtage danskernes hjem, oplyste Wilfred Olsen fra Dansk Kennel Klub:

- Måske ligger det i tiden? Vi køber jo også mindre og mindre biler.

Se alle billederne: Næsten 14.000 poter på ét sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce