Se selv forskellen: Nu bliver der åbnet for havkig til Lillebælt

Bygningen Sdr. Voldgade 10, som lå for enden af Vendersgade, er blevet fjernet. Bygningen blokerede for udsigten til Lillebælt. Nu, hvor bygningen er væk, kan man nyde udsigten ned gennem Vendersgade over til den Ny Lillebæltsbro. Foto: Peter Leth-Larsen

Se selv forskellen: Nu bliver der åbnet for havkig til Lillebælt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sdr. Voldgade 10 er nu revet ned. Dermed bliver en af byens gamle sigtelinjer bragt tilbage til sit oprindelige udtryk. Der er bliver frit udsyn ned til Lillebælt.

Fredericia: Efter flere ugers nedrivning er Sdr. Voldgade 10 - den tidligere administrationsbygning for Fredericia Skibsværft - væk. Dermed kan man nu stå hvilket som helst sted i Vendersgade og have frit udsyn ned til Lillebælt.

Som en del af udviklingsplanen for Kanalbyen har genskabelsen af de oprindelige sigtelinjer gennem byen været et væsentligt element. Det vil sige, at man vil videreføre de gadenet, som blev planlagt i renæssancen - altså i 1600-tallet. Dermed genåbner eller forlænger man de nord/sydgående gader helt ud til Lillebælt.

- Nu får vi tilført ny værdi til byen, mener direktør i Kanalbyen Tim Halvorsen.

Her er Vendersgade en vigtig del, da sigtelinjen ned gennem gaden i mange år har været blokeret af den tidligere administrationsbygning for Fredericia Skibsværft.

Der har nærmest været en mur langs Oldenborggade. Med industrien tænkte man mere i adskillelse - og det var der også et sikkerhedsmæssigt aspekt i. Nu tænker vi i sammenhænge. Vi får skabt den visuelle kobling mellem byen og vandet, som der var tænkt oprindeligt, men man aldrig fik gennemført.
Tim Halvorsen
Sådan så det ud i begyndelsen af året, da Sdr. Voldgade 10 stadig stod. Nu er den væk. Foto: Peter Leth-Larsen
Sådan så det ud i begyndelsen af året, da Sdr. Voldgade 10 stadig stod. Nu er den væk. Foto: Peter Leth-Larsen

Visuel kobling

Ved opførelsen af en stribe industrivirksomheder på havnen for år tilbage blev flere af sigtelinjerne nærmest lukket af, så det ikke længere var muligt at se direkte ned til vandet.

- Der har nærmest været en mur langs Oldenborggade. Med industrien tænkte man mere i adskillelse - og det var der også et sikkerhedsmæssigt aspekt i. Nu tænker vi i sammenhænge. Vi får skabt den visuelle kobling mellem byen og vandet, som der var tænkt oprindeligt, men man aldrig fik gennemført, fortæller Tim Halvorsen.

De nord/sydgående butiksgader Vendersgade, Gothersgade og Prinsessegade vil dermed alle have frie sigtelinjer til Lillebælt.

Beplantning til sommer

I løbet af 2019 skal der lægges belægning og plantes i området omkring Port House og Langebro. Vejstykket ved Port House vil blive lavet i år, og i løbet af sommeren bliver der lavet bede og beplantning omkring punkthusene, hvor blandt andre Restaurant Ti Trin Ned holder til.

I marts går byggeriet af andelsboligerne Bådhusene i gang, og når de står færdige - sammen med parkeringshuset - går Fredericia Kommune i gang med at lave Sdr. Voldgade. Herefter bliver Kanalbyens mosaikbelægning lagt fra Café Mums, langs Gammelhavn, videre langs Sdr. Voldgade og hen forbi Bådhusene og det kommende parkeringshus.

Før og efter: Træk i markøren på billedet nedenunder

Se selv forskellen: Nu bliver der åbnet for havkig til Lillebælt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce