Se videodebat: - Samme sandsynlighed for seniorførtidspension som at vinde i onsdagslotto


Se videodebat: - Samme sandsynlighed for seniorførtidspension som at vinde i onsdagslotto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ni folketingskandidater samlet til debat på Urbania Street Food i Fredericia, hvor tre af dem skulle debattere muligheden for at gå tidligt på pension. På frdb.dk bringer vi de kommende dage længere sammenklip af tre debatter.

Fredericia: Hvilke personer skal have ret til at trække sig fra arbejdsmarkedet, og hvor længe inden folkepensionsalderen skal de have den mulighed?

Tilbagetrækningsalder og retten til at gå tidligere på pension er blevet et af hovedemnerne i den verserende valgkamp. Således blev spørgsmålene også omdrejningspunktet, da de tre folketingskandidater Jens Jonatan Steen (S), John Rasmussen (LA) og David Gulløv (K) var inviteret til debat på Urbania Street Food af Fredericia Dagblad.

Alene det, at problemstilling er gjort højaktuel, bifalder Jens Jonatan Steen, som ser det for en sejr for Socialdemokratiet og fagbevægelsen. Han mener dog, at den nyligt indgåede aftale om seniorførtidspension mellem regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale kommer for få personer til gode.

- Når vi kigger på de her tal, så siger regeringen jo selv, at det er 130 mennesker om året, der kan komme fra ordinær beskæftigelse, og det er altså samme sandsynlighed, som man har for at vinde på sådan en her - altså en onsdagslotto, siger Jens Jonatan Steen.

David Gulløv og John Rasmussen, hvis partier begge er en del af aftalen, mener, at den giver bedre mulighed for at gå tidligere på pension.

- Det er ikke kun slagteriarbejderen eller tømreren. Det er også skolelæreren eller sygeplejersken, der har muligheden for at trække sig i det her, siger David Gulløv.

- Nu sidder vi og diskuterer frem og tilbage om dem, der er på arbejdsmarkedet nu, men som liberal har jeg selvfølgelig også nogle ambitioner for, hvordan det skal være for dem, der går ind på arbejdsmarkedet, og der er det bare sådan, at jeg synes, at det i langt højere grad skulle være muligt at spare op selv, siger John Rasmussen

Valgdebatten på Urbania Street Food havde også deltagelse af seks andre folketingskandidater. De tre debatter bliver løbende klippet sammen til tre valgprogrammer, som bliver lagt op på frdb.dk i den nærmeste tid. Den første debat varer 16 minutter og 33 sekunder og er mellem Jens Jonatan Steen, John Rasmussen og David Gulløv.

Valgdækning med ekstra kræfter
Fredericia Dagblad og Ugeavisen Elbobladet dækker valgkampene til EU- og folketingsvalg. Denne gang med ekstra kræfter. Vi har takket ja til 75.000 kroner i økonomisk støtte til dækningen af begge valg. Støtten kommer fra demokrati- og borgerudvalget i Fredericia Byråd.

Vi har taget imod støtten, da vi ser det som en af vore vigtigste opgaver at være medvirkende til, at flest mulige fredericianere går i stemmeboksene på bedst muligt oplyst grundlag.

Vi har som et ufravigeligt krav naturligvis betinget os fuld redaktionel frihed i forhold til, hvilken dækning vi laver ud fra støtten. For at tydeliggøre det for læserne er den redaktionelle dækning, der er økonomisk støttet, tydeligt markeret med en særlig grafisk opsætning i printudgaverne af Fredericia Dagblad og ugeavisen Elbobladet.

Se videodebat: - Samme sandsynlighed for seniorførtidspension som at vinde i onsdagslotto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce