Skoleelever hjælper virksomheder med at udvikle terrorsikring af byer

Veksø A/S arbejder med smarte løsninger til bylivet. Nu indgår virksomheden et samarbejde med en 5. klasse om terrorsikring af byer. PR-Foto: Veksø A/S

Skoleelever hjælper virksomheder med at udvikle terrorsikring af byer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To lokale virksomheder samarbejder med en skoleklasse om at udvikle nye idéer.

Fredericia: To lokale virksomheder håber, eleverne fra 5.e på Ullerup Bæk Skolen har nye og vilde idéer til, hvordan man kan sikre fremtidens byer mod terrorangreb. Det skrievr Veksø A/S i en pressemeddelelse.

Beboerne i New York, London og Paris har alle prøvet det: At blive ramt af et terrorangreb. Heldigvis er terroren ikke kommet til Fredericia. Men ikke desto mindre er det præcis det scenarie, skoleeleverne i 5.e på Ullerup Bæk Skolen er begyndt at tænke over dette efterår. Skolen og klassen har nemlig indledt et samarbejde med de to lokale virksomheder Veksø A/S og 3Tech om at udvikle nye idéer til, hvordan man sikrer byrummet mod at blive mål for terrorangreb.

- Vi tror på, at skoleeleverne er gode til at få vilde nye idéer, som vi ikke selv kan komme på. I skolealderen er de åbne og uspolerede i deres tankegang, og derfor har de mod på at udforske utraditionelle muligheder og gå andre veje. I Veksø vil vi gerne - sammen med eleverne - se, hvor langt vi kan komme i forhold til at udvikle nye effektive måder at terrorsikre byrummet på, skriver udviklingschef hos Veksø, Christian Olsen, i en pressemeddelelse.

Virksomheden har de senere år udviklet en lang række projekter inden for det, der kaldes Smart City. Det handler om, at lave intelligente løsninger, der gentænker brugen af byens rum på en ny og moderne måde - eksempelvis ved brug af IT og digitalisering.

Allerede nu er eleverne i 5.e i sving med at udvikle de første spæde idéer, der skal præsenteres 21. november hos Veksø.

Virksomhed håber at få flere ingeniører på sigt

Den lokale virksomhed 3Tech er også med i samarbejdet. Virksomheden er specialister i at udvikle automatiserede maskiner, robotter og komponenter, der kan kommunikere på tværs. 3Tech er med i projektet i håbet om, at det kan være med til at gøre flere unge interesseret i ingeniørfaget:

- En ny fremskrivning fra Ingeniørforeningen viser, at danske virksomheder vil mangle 13.500 ingeniører allerede i 2020. Det er en situation, som vi selvfølgelig også er ramt af, og derfor arbejder vi for at gøre vores virksomhed og faget mere interessant for de unge. Ingeniøren og teknikere laver jo i virkeligheden alt det sjove, men de er bare rigtig dårlige til at fortælle om det. Vi håber, at samarbejdet med skoleeleverne vil få flere til at åbne øjnene for de interessante muligheder, der ligger i at arbejde med maskiner, teknik og elektronik. Kan vi få bare én ny ingeniør, teknikker eller elektriker ud af vores deltagelse, har det været en succes, oplyser direktør Søren K. Pedersen fra 3Tech.

Det er målet, at få lov til at præsentere idéen for en række kommuner - herunder Fredericia - i slutningen af februar 2018.

Skoleelever hjælper virksomheder med at udvikle terrorsikring af byer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce