Slut med at ryge på social- og sundhedskolen: Elever rev skuret ned

Der blev hevet så godt i rygeskuret, at det trillede en ekstra omgang. Foto: Peter Leth-Larsen

Slut med at ryge på social- og sundhedskolen: Elever rev skuret ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Puslespil, nødhjælpskasser med bolcher og strikketøj skal hjælpe elever med at overholde rygestop.

Fredericia: Som for at understrege at det er alvorligt ment, trillede rygeskuret lige en ekstra omgang, da Social- og Sundhedsskolen på 6. Juli Vej ved en happening torsdag indførte rygeforbud ved at rive skuret ned.

Det er nemlig helt og aldeles slut med at ryge i skoletiden. Også uden for skolens matrikel. Man kan ikke bare liste over på fortovet ud for naboerne.

- Eleverne skal vænne sig til, at det på sygehusene og i kommunerne også er forbudt at ryge i arbejdstiden, siger skolens rektor, Hanne Helleshøj, som i sin tale til eleverne understregede, at de går på en social- og sundhedsskole.

Vi skal ikke pege fingre ad nogen. Vi skal hjælpe med at træffe sunde valg.
Susanne Eilersen, DF, formand for sundhedsudvalget i Fredericia Kommune

Trætte af forbud

Tre elever holdt et net fyldt med balloner, som skulle slippes løs efter, at skuret var blevet hevet ned. Det gjorde de for at få skygge. Ikke som en hyldest til rygeforbuddet. De tre rygere kunne ikke forstå, at der ligefrem skulle holdes en fest i anledning af rygeforbuddet. Selv om de uddanner sig inden for sundhedsområdet, gav de klart udtryk for, at rygning må være en individuel sag.

Formand for sundhedsudvalget, Susanne Eilersen, DF, der aldrig selv har været ryger, støtter helhjertet rygestoppet på skolen, men hun advarede også om at løfte pegefingrene for højt.

- Vi skal møde elever med tilbud, når de er klar til at holde op med at ryge.

Hun pegede på, at undersøgelser viser, at en hel del elever tænder deres første cigaret, når de begynder på erhvervsskolerne.

Puslespil i pausen og trøstemus

Det er i pauserne, at eleverne for alvor kommer til at savne tobakken. Derfor er der tilbud om andre ting, man kan beskæftige sig med. Der er puslespil, bezzerwisser og en række andre spil. Nødhjælpskasser med frugt og lakridsbolcher. Og udendørsarealer er piftet op med limegrønne tæpper og parasoller - og spil, som man kan bruge pauserne på.

Desuden deltager skolen i et projekt med at strikke trøstemus til børneafdelingen på Kolding Sygehus. Derfor er der også lagt garn og strikkepinde frem i fællesarealet.

Også skolens afdelinger i Vejle og Horsens er røgfri fra i dag. Det skete også ved forskellige happenings.

Og hvis man overtræder forbuddet? Ja, så får man i først omgang en advarsel, siden bliver afdelingslederen inddraget, og i yderste konsekvens kan det medføre en bortvisning.

- Men det regner vi bestemt ikke med, vi kommer til at opleve, sagde Hanne Helleshøj.

Slut med at ryge på social- og sundhedskolen: Elever rev skuret ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce