Stjernedrys: Cirkus Arena leverer en hidtil uset helhed

Lazlo Simet og hans to kvindelige assistenter indleder den egentlige forestilling med et fantastisk balancenummer på en Giant Semaphor. Foto: Christian Warrer/Cirkus Arena

Stjernedrys: Cirkus Arena leverer en hidtil uset helhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets forestilling i Cirkus Arena, der gæster Fredericia den 17. april, er en af de mest velkomponerede i flere år.

Fredericia: Igennem flere år har flere af de danske cirkus eksperimenteret med at gøre deres forestilling til en helhed. I stedet for at have en sprechstallmeister, der præsenterer forskellige numre et efter et, laves hele forestillingen til en historie, der kædes sammen af en eller flere sprechstallmeistere, evt. kombineret med en pauseklovn.

Det er lykkedes med mere eller mindre held, men årets forestilling hos Cirkus Arena er så absolut den mest vellykkede, jeg har oplevet.

Ikke blot formår rapperen Clemens (Legolas Telling), der er årets gæste-sprechstallmeister og klovn, og Arenas egen kronprins Patrick Berdino, bistået af Oliver Berdino og Jimmy Folco, at levendegøre den sammenhængende fortælling, så både voksne og børn føler sig tryllebundne forestillingen igennem, men numrene flettes også naturligt ind i historien, efterhånden som den udvikler sig.

Cirkus Arena
Cirkus Arena besøger i denne sæson blandt andet følgende byer:
  • 18.-19. april: Horsens
  • 31. maj: Ry
  • 1. juni: Skanderborg
  • 2.-3. juni: Vejle

Ekslusive numre

Sidste år savnede jeg det eksklusive nummer, som står lysende klart i erindringen også længe efter, at cirkusvognene igen har forladt byen, men det er ikke tilfældet i år, hvor der faktisk er flere af slagsen.

Et af dem er indledningsnummeret, der meget passende har fået navnet "Månevandrerne". Den tidligere dødshjuls-artist Lazlo Simet er gået et nummer ned i rekvisit, idet dødshjulet er udskiftet med Giant Semaphor. Det er der ikke blevet et mindre imponerende nummer ud af.

Lazlo Simet går og cykler rundt på ydersiden af semaphoren, som man bedst får et indtryk af ved at se den. Højdepunktet er, når Lazlo Simet og en af hans kvindelige kolleger begiver sig ud på en metalstang, der balancerer i det fri oven på semaphoren.

Gensyn

Forestillingen byder også på dejlige gensyn med fodjongløren Jan Navratil, som også var et af højdepunkterne i Cirkus Benneweis' 2009-forestilling, og jongløren Juan Pablo Martinez, der turnerede med Cirkus Arena i 2009. Begge traditionelle cirkusnumre.

Der er også et gensyn med hundedressøren Patrick Clarrison, der tidligere, bl.a. for fem år siden i Cirkus Benneweis, har optrådt under sin fars efternavn Harrison.

Mest forvirrende nummer står truppen Bingo Circus Theatre for. Det er otte kvinder, der på samme tid udfører håndstand, hulahop-trick og øvelser i solotrapez. Jeg vil gerne kunne nyde de enkelte trick, men det er ikke tilfældet her, hvor øjnene uvægerligt kommer til at flakke fra den ene til den anden artist, uden at man helt kommer til at opleve nogen af dem.

Mere enkelt er Trio Angelis' nummer på russisk barre. Her er to mænd, der bærer barren på skuldrene, og en kvinde, der laver saltomortale på barren, samt Alexander Lichner i solotrapez. Enkelt, men ikke mindre imponerende.

Rigtige elefanter!

Forestillingen byder på hele to hestenumre, begge fremført af Berdino-familien selv. Først Laura Berdino med sine otte araberhingste, der ikke altid er lige nemme at styre, og efter pausen Charmaine Berdino med to soloheste i en hestehvisker- og skoleridt-inspireret dressur.

Forestillingen slutter med et omstridt nummer, nemlig Cirkus Arenas tre afrikanske elefanter, der fremføres af den rutinerede dressør Rudi Althoff. At dømme efter det udbrud, som en dreng på rækken bag mig kom med, vil det være synd at forbyde elefanter i cirkus:

- Se, far! Det er rigtige elefanter! Se! Wauv!

En passende afslutningsreplik til en fornem forestilling.

Stjernedrys: Cirkus Arena leverer en hidtil uset helhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce