Store smil over samlet kabale

Gruppeformand for Socialdemokratiet Søren Larsen gjorde rede for processen med konstitueringen, mens Peder Tind, Karsten Byrgesen, Jacob Bjerregaard, Susanne Eilersen og Cecilie Roed Schultz lyttede tilfredse. Foto: Nana Hanghøj

Store smil over samlet kabale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De store linjer og den politiske aftale er på plads for de kommende fire år - de sidste poster uden for byrådet bliver meldt ud på byrådsmødet mandag.

Fredericia: Uanset politisk farve var der store smil fremme på de nyvalgte byrådsmedlemmer, der onsdag aften var mødt op til præsentation af konstitueringsaftalen for de kommende fire år.

- Vi har fået en aftale, som alle kan se sig selv i, og det er jeg meget tilfreds med og vil sige tak til alle byrådets partier for. Det er en politisk aftale, som understøtter, at vi arbejder for at sætte Fredericia først, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Det er gruppeformændende fra Venstre, DF og Enhedslisten enige om sammen med løsgængeren Karsten Byrgesen.

- Jeg vil gerne kvittere for, at jeg er blevet inviteret indenfor til samtalerne. Det har været en god proces, og jeg er meget tilfreds med de udvalgsposter, jeg har fået, siger løsgængeren Karsten Byrgesen.

Det samme gælder Cecilie Roed Schultz (Enhl.).

- Vi er valgt ind på det 21. mandat, og jeg havde ikke krav på en plads i økonomiudvalget, men det har jeg fået, og det er jeg rigtig glad for, siger hun.

Nye udvalg sammen med gamle
Konstitueringen byder på både nyt og gammelt.Senior- og handicapudvalget er et nyt udvalg. Udvalget skal bl.a. sætte særligt fokus på hjemliggørelse af kommunens ældre- og handicaporganisationer.

Udvalget får Susanne Bjerregaard Mørck (S) til formand og Cecilie Roed Schultz til næstformand.

Nyt er også social- og beskæftigelsesudvalget, som skal sikre, at der skabes større sammenhæng for Fredericia Kommunes mest udsatte borgere på den ene side og de arbejdsmarkedsrelaterede indsatser på den anden.

Peder Tind (V) bliver formand og Søren Larsen (S) næstformand.

Der bliver nedsat et nyt midlertidigt udvalg - Helhedsplansudvalget- som skal arbejde dedikeret overordnet med de helhedsplaner, der er i boligselskaberne for de udsatte boligområder.

Formand for det tre mand store udvalg bliver Turan Savas (S), som får hjælp af Søren Larsen (S) og Peder Tind (V).

Demokrati- og borgerudvalget fortsætter sit arbejde, men stadig som midlertidigt udvalg. Udvalget skal sætte yderligere fokus på landsbyerne.

Chr. Jørgensn (V) fortsætter som formand, og byrådet trækker SF's Marianne Thomsen og den radikale Kirsten Vad Knudsen ind i arbejdet. De opnåede ikke valg til byrådet, men får nu arbejdsopgaver i det midlertidige udvalg sammen med Lise Nielson (S) og Bente Ankersen (S).

Uddannelsesudvalget, børne- og skoleudvalget og kulturudvalget fortsætter med fem medlemmer, mens by- og planudvalget samt miljø- og teknikudvalget får syv medlemmer. 

Formandsskabet bliver gengangere Pernelle Jensen (V), Ole Steen Hansen (S), Lars Ejby Pedersen (S), Steen Ørts Wrist (S) og Chr. Bro (S).
Efter aftalen var præsenteret, var der champagne og kransekage til alle for at fejre, at den er på plads. Foto: Nana Hanghøj
Efter aftalen var præsenteret, var der champagne og kransekage til alle for at fejre, at den er på plads. Foto: Nana Hanghøj

Flere udvalgsposter

Økonomiudvalget holder fast i ni medlemmer i det nye byråd, mens andre af de stående udvalg er udvidet. Med de ekstra udvalgsposter har det været muligt for Jacob Bjerregaard at opfylde de flestes ønskesedler.

Blandt dem er Venstres gruppeformand Peder Tind, som har fået et stort udvalg at være formand for.

- Jeg vil kalde det et super-udvalg, for det er virkelig store opgaver, vi har foran os, siger Peder Tind om social- og beskæftigelsesudvalget.

Udvalget er nyt og en konsekvens af, at arbejdsopgaverne i social- og omsorgsudvalget er blevet splittet op i social- og beskæftigelsesudvalget samt senior- og handicapudvalget.

- Det gør det muligt at give senior- og handicapområdet et stærkere fokus, forklarer Jacob Bjerregaard.

Jobcenter i fokus

Som formand for social- og beskæftigelsesudvalget skal Peder Tind blandt andet rette øjnene mod jobcentret, som har fået skarp kritik fra flere sider.

- Jeg er meget glad for at få det område, og jeg ved, at det er en stor udfordring. Jeg tror meget på dialog og borgerinddragelse, og det ved jeg, at der bliver behov for. Vi har fået mulighed for at gribe tingene an på nye måder, og det kommer vi til at drøfte i udvalget, siger han.

Som Venstre-mand har han også tænkt sig at holde tæt dialog til den blå regering.

- Vi skal ikke skyde skylden på Christiansborg, men udfordre regeringen. Jeg tager gerne knoglen og ringer til Troels Lund Poulsen (beskæftigelsesministeren, red.), hvis vi oplever, at der er barrierer i den indsats, vi gerne vil, siger Peder Tind, som har valgt at gå på nedsat tid på sin arbejdsplads Vejle Kommune for at kunne gå fuldt ind i det politiske arbejde.

Fra midlertidigt til permanent

Det samme har Inger Nielsen (DF), som skal passe fire udvalg i det nye byråd. Hun får bl.a. plads i Peder Tinds nye super-udvalg og bliver næstformand i uddannelsesudvalget.

- Her skal vi bl.a. arbejde for at få Produktionsskolen tilbage på sporet, siger Inger Nielsen, som i lighed med sin partifælle Susanne Eilersen er yderst tilfreds med konstitueringsresultatet.

- Vi har haft en god proces, og jeg tror, at alle er tilfredse med det, de har fået, siger Susanne Eilersen, der glæder sig over, at det sundhedsudvalg, som sidste periode var et midlertidigt udvalg, nu er gjort permanent.

- Det giver mening, fordi vi står over for arbejdet med at få Sundhedshuset i drift. Det bliver den helt store og vigtige opgave, siger Susanne Eilersen, der også fortsætter som 1. viceborgmester.

Poster efter stemmetal

Sundhedsudvalget kommer til at arbejde tæt sammen med både social- og beskæftigelsesudvalget og det nye senior- og handicapudvalg. Udvalget får den nyvalgte Susanne Bjerregaard Mørck som formand.

- Vi har udpeget formænd og fordelt posterne efter, hvor store personlige stemmetal byrådsmedlemmerne har opnået. Susanne fik 4. flest stemmer, og har dermed krav på en formandspost, forklarer den socialdemokratiske gruppeformand Søren Larsen, der har været glad over at sidde helt inde i maskinrummet ved fordelingen af poster og udformningen af den politiske aftale.

 Mandag bliver konstitueringen formelt besluttet af byrådet, og til den tid kommer der navne på de sidste poster.

- Vi har det stort set på plads, men der er lige et par stykker, vi skal have ringet til, så vi er helt klar mandag aften, siger Jacob Bjerregaard.

Store smil over samlet kabale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce