T.Hansen-ejer flyttede: Nu er jeg blevet rigtig fredericianer

Han er vokset op i Middelfart, men siger i dag, at han kommer fra Fredericia. Bent Jensen har en tilflytters syn på Fredericia - og han kan lide, hvad han ser. Foto: Peter Leth-Larsen

T.Hansen-ejer flyttede: Nu er jeg blevet rigtig fredericianer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For 17 år siden flyttede T.Hansen-direktør Bent Jensen fra Middelfart til Fredericia. Det har taget lidt tid, men nu føler han sig som en rigtig fredericianer.

Fredericia: Det er 17 år siden, Bent Jensen og hans familie flyttede fra Middelfart til Fredericia. Men det er først indenfor de seneste år, at han for alvor er begyndt at føle sig som fredericianer.

- Jeg har sagt, at jeg havde dobbelt statsborgerskab: Et ben i hver lejr - Middelfart og Fredericia. Men nu er det anderledes: Jeg bor i Fredericia, og når folk spørger, svarer jeg, at jeg kommer fra Fredericia, siger Bent Jensen, mens han vrider to små minimælk-brikker over sin kaffekop.

Han er født og opvokset i Middelfart, hvor også hans iværksætter-eventyr begyndte. Som en lille, privat teenager-gesjæft begyndte han at handle med brugte knallerter og reservedele. I dag ligger hans virksomhed, T. Hansen, ved motorvejen i Middelfart. En succes, der er til at få øje på.

Gennem årene har han udvidet antallet af projekter og virksomheder, han engagerer sig i. Men T.Hansen er juvelen i kronen og udgangspunktet for det hele. Firmaet ligger i Middelfart, men hans hjem er i Fredericia.

Med udsigt over Lillebælt og omkring 20 meter fra vandet byggede han for nogle år siden huset, der i dag er udgangspunktet for hans liv, og hvor roen kan indfinde sig.

- På jobbet er vi med i en "turnering", hvor vi hele tiden skal samle point for at vinde. På jobbet er det afgørende at vinde. Det er det ikke derhjemme. Derhjemme handler det om at leve livet - og jeg ved godt, at jeg er ekstremt priviligeret. Jeg har ikke for vane at være morgensur. Jeg har heller ingen grund til at være det, siger han, mens han hælder en ny kop kaffe op og rækker ud efter brikkerne med minimælk.

Banke-uroen fik mig til at engagere mig i Fredericias fremtid.
Bent Jensen
Bent Jensen er en målrettet, men smilende mand. Foto: Peter Leth-Larsen
Bent Jensen er en målrettet, men smilende mand. Foto: Peter Leth-Larsen

Ro på i Fredericia

Bent Jensen har lige været på ferie i Thailand. En dejlig tur med sin Diana, sol, ro, drinks i skyggen og afslapning. Men også med udflugter, oplevelser og transport.

- Det var en dejlig rejse. Men da vi kom hjem til Fredericia, slog det os: Hold kæft, hvor er her dejligt! Roligt og med en luft, der ikke prøver at slå dig ihjel. Folk går ture på volden og i midtbyen og snakker med hinanden. Her er bare godt at være, siger han.

Selv holder han af en gåtur - både selv og sammen med Diana.

- Nogle gange, hvis jeg har et problem, kan det være godt at få det lidt på afstand. For eksempel ved hjælp af en gåtur på volden eller i byen. Nogle gange, når jeg snakker med folk eller bare går og ser mig omkring, kan en løsning pludselig stå krystalklar for mig, siger han.

Med T.Hansen-kæden, som blev stiftet i hans daværende kærestes navn, har Bent Jensen startet et erhvervseventyr, der i dag er vokset med flere virksomheder, bestyrelser, sponsorater og engagementer. Han har ikke tal på hvor mange. Foto: Peter Leth-Larsen
Med T.Hansen-kæden, som blev stiftet i hans daværende kærestes navn, har Bent Jensen startet et erhvervseventyr, der i dag er vokset med flere virksomheder, bestyrelser, sponsorater og engagementer. Han har ikke tal på hvor mange. Foto: Peter Leth-Larsen

Tog et stort skridt ind på banen

I mange år forsøgte Bent Jensen at holde sig til jobbet. Engagementer i bestyrelser, foreninger og projekter var ikke lige hans stil. Men det ændrede sig. Og det var der en årsag til.

- Mens uroen omkring borgmester Thomas Banke stod på sit højeste, begyndte jeg at få kommentarer og spørgsmål fra samarbejdspartnere og bekendte rundt om i landet. "Hvad sker der lige i din by?" spurgte de. Det fik mig til at træffe en beslutning, siger han og ser tilbage.

Han besluttede, at når Banke-sagen og dens efterdønninger havde lagt sig, ville T.Hansen-manden træde ind på banen og bidrage til, at Fredericia kom godt videre.

- Jeg besluttede at give den næste borgmester besked om, at jeg var klar til at tage fat og yde et bidrag, siger han.

Siden har han etableret sponsorater og taget formandsposten i Business Fredericia samt FHK. Og han har været drivkraft i flere projekter, som har givet Fredericia nye farver i paletten. Han har brugt sin erhvervs-pondus og sit personlige drive til at tale byen op og skabe projekter, der giver grund til at tale byen op.

Jo længere han trådte ind på banen, jo stærkere blev følelsen af at være blevet fredericianer.

Foto: Peter Leth-Larsen
Foto: Peter Leth-Larsen

Masser af fremtid

Bent Jensen glæder sig over huset i Erritsø og den følelse, stedet vækker i ham.

- Hvis ikke jeg havde bygget huset, ville jeg købe en lejlighed inde i Kanalbyen. Om 15-20 år vil folk undre sig over, at alle ikke flyttede dertil. Det bliver så godt et sted. Og teaterprojektet på havneområdet har uanede muligheder for byen. Jeg ville gerne bo i Kanalbyen. Hvis jeg altså ikke lige boede, hvor jeg bor, siger han og vrider endnu to mælkebrikker.

Selvom han er glad for sin "nye" hjemby, har han ikke vendt ryggen til Middelfart, hvor han fortsat har mange venner og projekter. Men det er i Fredericia, han ser sin personlige fremtid. Og han vil fortsat engagere sig i Fredericia og byens mange gode udviklinger.

- Engang var det en bevidst beslutning at tale byen op. Det er det ikke længere. Som det går i Fredericia nu, kommer det helt af sig selv - det med at tale byen op. Det er noget, vi er sammen om. I vores Fredericia.

T.Hansen-ejer flyttede: Nu er jeg blevet rigtig fredericianer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce