Teaterchef: Musicals kan blive eksportsucces

Diluckshan Jeyaratnam skal spille titelrollen i "The Prince of Egypt" på Fredericia Teater. Dreamworks Universal har lagt opgaven i hænder på Fredericia Teater, og det fortæller om teatrets internationale anerkendelse, som Søren Møller mener kan udvikles yderligere. Arkivfoto: Martin Ravn

Teaterchef: Musicals kan blive eksportsucces

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Møller ønsker opgør med fordelingsmidler til teatrene, så Fredericia Teater kan udvikles til nationalt flagskib og blive eksportvare

Fredericia: Det er ikke bare Fredericia, der kan nyde godt af den succes, som Fredericia Teater i disse år præsterer. Danmark bør med Fredericia Teater i spidsen også træde ind på scenen som eksportør af musicals. Det mener teaterchef Søren Møller.

- Har du drøftet dine visioner med kulturminister Mette Bock?

- Ja det har jeg, og min fornemmelse er, at hun lytter, siger Søren Møller.

I det netop offentliggjorte årsregnskab for Fredericia Teater har han sat ord på sine fremtidsplaner både lokalt og nationalt. Det er planer, der lægger op til et opgør med den fordelingspolitik, der i dag gælder indenfor teaterstøtte.

Tilskudsopgør

Teaterchefen mener, at der skal arbejdes på, at Fredericia Teaetr ikke skal være dårligere stillet tilskudsmæssigt, blot fordi det ligger udenfor Odense, Århus, Aalborg og København.

- Hvis der fremadrettet investerers yderligere offentlige midler i Fredericia Teater, vil teatret ikke alene kunne blive en national attraktion. Vi vil reelt også kunne udvikles til en musicaleksporterende nation, siger Søren Møller, der på mange parametre ikke er bleg for at sammenligne Fredericia Teater med teatre på Broadway og i London.

Søren Møller har i dag inkluderet musicaludviklingscentret Uterus, og der ydes statstilskud til at udvikle nyskrevne musicals. Der gives et årligt tilskud på 700.000 kr.

Fredericia Teaters næste store egne produktioner bliver Seebach i 2017 og Prince of Egypt i 2018.

Teaterchef: Musicals kan blive eksportsucces

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce