Teaterchef glad for DF-melding om teaterstøtte: Den er ikke retfærdig

Søndag aften dannede Fredericia Teater for sidste gang ramme om succesmusicalen Prince of Egypt, og lørdag kunne teaterchef Søren Møller glæde sig over to Reumert-talentpriser med afsender fra Fredericia Teaters forestillinger. Diluckschan Jeyratnam for sin rolle som Moses (billedet), og og Joakim Lind Tranberg - som Rasmus Seebach. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Teaterchef glad for DF-melding om teaterstøtte: Den er ikke retfærdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alex Ahrendtsen (DF) hæfter sig ved, at Det ny Teater i København får millionstøtte, mens Fredericia Teater trods kæmpe publikumssucces får allermindst. Regler skal laves om, mener han.

Fredericia: Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen slår forud for en ny teateraftale til lyd for en ny fordeling af teaterstøtten i Danmark. Han fremhævede i Avisen Danmark forleden, at den nuværende model ikke er retfærdig udfra hverken et geografisk synspunkt eller fortjeneste.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at Alex Ahrendtsen ser og anerkender, at fordelingen af teaterstøtten i Danmark ikke er retfærdig. Det har han objektivt fuldstændig ret i. Jeg er også glad for, at han ser og anerkender det store arbejde, der foregår på Fredericia Teater, og at vi jo skaber scenekunst for rigtigt mange skatteydere, siger Søren Møller, teaterchef på Fredericia Teater.

Fredericia Teater er faktuelt et af de teatre i Danmark, som modtager mindst statsstøtte per publikummer. Faktisk er der teatre, som modtager over 10 gange mere per publikummer, end Fredericia gør.

- Det er selvfølgelig ikke rimeligt - og det er udelukkende historisk betinget. Så i en tid hvor der er fokus på udligning og retfærdig geografisk fordeling, er det indlysende, at Fredericia Teater burde kunne modtage mere i støtte fra staten, end tilfældet er i dag, lyder opfordringen fra Søren Møller.

Kvartal følger budgettet
Fredericia Teater har netop aflagt budgetrapport for første kvartal. Tallene viser et kvartalsresultat 14 pct. bedre end ventet.

Det sker på baggrund af en omsætning, som langt overstiger forventningen, mens produktionsomkostningerne tilsvarende også har været højere end budgetteret.

Omsætningen er på 8,6 mio. kroner, mod ventet 6 mio. kroner.

Produktionsomkostningerne er på 5,3 mio. kroner mod ventet 3,1 mio. kroner.

Samlet udløser det et kvartalsresultat på minus 1,5 mio. kroner, mod forventet minus 1,3 mio. kroner.

Afvigelsen er på 195.000 kroner.

Det resultat har økonomiudvalget i Fredericia Byråd taget til efterretning.

Solidarisk system

Søren Møller ønsker sig et støttesystem, som er mere dynamisk og som også følger initiativet i højere grad, end tilfældet er i dag. Men også gerne et mere solidarisk system, hvor et overskud på et støttet teater kan komme andre teatre til gode.

- Jeg vil til gengæld til enhver tid være villig til at kigge på, at vi får et samlet teaterdanmark, hvor vi får mest muligt for støttekronerne - og jeg synes, at der er andre parametre, som gælder, end kun publikumsantal. Men det bør indlysende være en del af ligningen, lyder hans kommentar til Alex Ahrendtsens oplæg.

Søren Møller har ved flere lejligheder gjort kulturminister Mette Bock (LA) opmærksom på, hvordan han ser en mere fair fordeling af støttekronerne.

Søndag aften dannede Fredericia Teater for sidste gang ramme om succes-musicalen Prince of Egypt, og lørdag kunne Søren Møller glæde sig over to Reumert-talentpriser med afsender fra Fredericia Teaters forestillinger - Diluckschan Jeyratnam og Joakim Lind Tranberg - henholdsvis i rollerne som Moses og Rasmus Seebach.

Teaterchef glad for DF-melding om teaterstøtte: Den er ikke retfærdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce