Tidligere topchef i Fredericia har fået nyt job

For godt et år siden stoppede Michael Holst som kommunaldirektør i Fredericia Kommune. Nu skal han arbejde med ledelse i virksomheden Musskema.dk. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Tidligere topchef i Fredericia har fået nyt job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Holst, som for et år siden blev opsagt som kommunaldirektør i Fredericia Kommune, har fået nyt job. Han er ny projektdirektør i virksomheden Musskema, som arbejder med HR og ledelse.

Fredericia: For et år siden blev Michael Holst opsagt som kommunaldirektør i Fredericia, da der kom ny struktur i ledelsen.

Nu har han fået nyt job. Han tiltræder 1. maj som projektdirektør i Aarhus-virksomheden Musskema.dk, som arbejder med HR og ledelse.

- Jeg håber, at den ledelseserfaring, jeg har gennem mange år, især fra det offentlige, kan gøre en forskel i Musskema.dk. Vores ambition er at gøre god ledelse endnu bedre i den offentlige sektor, siger 51-årige Michael Holst.

Han var kommunaldirektør i Fredericia fra 2014 til 2018, og han bor stadig i fæstningsbyen med sin hustru og parrets to børn.

I marts 2018 besluttede byrådet i Fredericia at skære ned i ledelsen, så der kun skulle være to direktører i stedet for tre. Derfor blev Michael Holst opsagt, og han har i mellemtiden været selvstændig konsulent med virksomheden Michael Holst Consult. Her har han blandt andet rådgivet offentlige virksomheder i forbindelse med ændringer i organisation og ledelse.

Nyt job
Michael Holst er 51 år og bor i Fredericia. Han begynder som projektdirektør i virksomheden Musskema.dk 1. maj. Han var kommunaldirektør i Fredericia Kommuna fra 2014 til 2018. Inden da var han direktør i Sønderborg Kommune, og han har også været forvaltningschef i Nordborg Kommune. Han har en master i "public governance" fra Aarhus Universitet.

Brænder for god ledelse

Arbejdet som projektdirektør bliver "helt anden spilleplade" i forhold til jobbet som kommunaldirektør, oplyser Michael Holst. En kommunaldirektør er leder af en stor virksomhed og skal blandt andet servicere politikere og sørge for, at alt foregår efter loven. I Musskema.dk skal Michael Holst arbejde med at udvikle ledere og medarbejdere via en digital platform. Kunderne er både offentlige og private virksomheder.

- Jeg glæder mig til at blive en del af en virksomhed, som brænder for god ledelse og udvikling af medarbejdere, siger Michael Holst, der også ser et godt match i værdierne. Ord som ærlighed, troværdighed, dialog og integritet er ifølge Michael Holst vigtige for både ham selv og virksomheden.

Godt forløb i Fredericia

Når Michael Holst ser tilbage på afskeden med Fredericia Kommune, kalder han det et godt og professionelt forløb.

- Jeg havde en ambition om at komme rigtigt ud af døren, og det gjorde jeg. Det har byrådet også givet udtryk for - ellers havde de vel ikke holdt en afskedsreception for en fyret kommunaldirektør. Jeg taler ofte med byrådsmedlemmer i dag, bare som en almindelig borger i kommunen. Jeg har ikke andre holdninger til Fredericia Kommune, end da jeg selv var ansat. Det er en offentlig myndighed, som mange gange står i svære situationer, hvor der skal prioriteres, og borgerne skal serviceres. Jeg havde en rigtig god tid i Fredericia, det havde jeg også i Sønderborg og i forsvaret, siger Michael Holst med henvisning til et par af hans tidligere jobs.

Da han blev afskediget i marts 2018, gik Fredericia Kommune fra at have tre til to direktører. Siden skar kommunen igen i ledelsen, så der nu kun er én i direktionen: Kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe.

Vækstdirektør Mogens Bak Hansen blev nemlig opsagt ved årsskiftet, efter at byrådet vedtog en ny ledelsesstruktur.

Tidligere topchef i Fredericia har fået nyt job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce