Uklare regler spænder ben for salget af kolonihavegrunde

Der står til salg på flere af kolonihavegrundene langs begge sider af Egeskovvej. Priserne svinger, men den dyreste grund med et knap 110 kvm hus på er solgt til over 1,2 mio. kroner. Efter den gældende lokalplan må husene ikke være større end 35 kvm og der er ikke status som helårsbeboelse. Foto: Peter Leth-Larsen

Uklare regler spænder ben for salget af kolonihavegrunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejendomsmægler Anders Jespersen fra LokalBolig i Fredericia glæder sig over, at kommunen endelig får sat streg under regler for, hvad kolonihavegrunde må bruges til.

Fredericia: Til salg-skiltene skal være holdbare, når de bliver stillet op på de store kolonihavegrunde på begge sider af Egeskovvej, men et forslag til en ny lokalplan kan måske betyde en hurtigere omsætning.

Det mener Anders Jespersen, ejendomsmægler i LokalBolig i Fredericia.

- Det har været svært at sælge grundene, fordi vi ikke har kunnet sige helt præcist, hvordan de kan udnyttes. Der ligger en lokalplan for området i dag, som siger, at man kun må bygge 35 kvadratmeter, og at man ikke kan bo der hele året. Det er vi nødt til at fortælle de købere, der har vist interesse. Alt andet vil være at stikke dem blår i øjnene, siger Anders Jespersen.

Han har selv et par af kolonihavegrundene i sit salgskartotek, mens andre mæglere også byder ind. Priserne svinger fra knap 200.000-250.000 kr.

- Jeg mener, at det er den rigtige pris. Jeg ved godt, at der bliver handlet grunde og huse til langt højere priser, og det kan kun lade sig gøre, hvis man ser stort på de regler, der gælder, siger han.

Vi vil ikke bilde folk noget ind, når vi sælger en grund, så vi er nødt til at sige, at man ikke må bor der eller bygge mere end 35 kvm. Men jeg ser frem til en ny konkret plan.
Ejendomsmægler Anders Jespersen, LokalBolig Fredericia

Priser rettes ind

Der er i øjeblikket flere ejendomsmæglere, der har grunde til salg på begge sider af Egeskovvej, og de dyreste er sat til knap en halv million kroner.

Grundene er sat til salg af Home, og i annonceringen fremgår det, at der for området er åbnet op for helårsbebyggelse. Det er imidlertid ikke det, der ligger i kortene fra hverken forvaltning eller politikere.

- Det er en tidligere kollega, som har haft sagen, og vi er ved at gennemgå, hvad der ligger af salgsmateriale. Vi er ikke nået til den sag endnu, men selvfølgelig skal vi have justeret på både teksten og prisen, som skal afspejle de muligheder, der ligger efter de kommende regler, siger daglig leder af Home i Fredericia Lars Secher til Fredericia Dagblad.

Han kender kun til politikernes planer fra avisen, men han er enig med sin kollega Lars Jeppesen i, at det er godt, at rammerne for området bliver slået fast en gang for alle.

- Om den kommende plan er godt eller skidt for os vil vise sig, men det er altid noget rod at have noget til salg, hvor ingen kender rammerne, siger Lars Secher.

Der er i 2017 handlet huse i kolonihaveområdet til høje priser. Et enkelt til over 1,2 mio. kroner. Der er ifølge ejendomsdatabasen OIS.dk tale om 107 kvadratmeter beboelse, hvor der opkræves 1024 kroner årligt i ejendomsskat.

Hverken den ejendom eller andre i området har helårsstatus. Kun nogle få ældre beboere har fra gammel tid haft dispensation til at blive boende året rundt.

Uklare regler spænder ben for salget af kolonihavegrunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce