Varmt fodboldgræs kommer til at koste 3,5 mio. kr.

Det har ind imellem været nødvendigt at skovle sne for at kunne blive klar til hjemmekamp. Der har også været aflysninger, men det skulle gerne slutte, når der i sommerens løb bliver etableret varme i græsset. 1. division har kampstart i slutningen af juli. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Varmt fodboldgræs kommer til at koste 3,5 mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Fredericia har haft dispensation til at lægge hjemmebane til 1. divisionskampe uden varme i banen. Nu er det slut, og regningen bliver højere end ventet.

Fredericia: FC Fredericias succes på fodboldbanen kommer til at koste kommunen mere end ventet. Økonomiudvalget skal finde ekstra 2,1 mio. kroner for at kunne etablere varme i græsset. Der blev i budget 2018 sat penge af til projektet, men det har vist sig at blive dobbelt så dyrt som planlagt.

- Klubben har haft dispensation i flere år for kravet om varme i banen, men det går ikke længere. Så vi har en bunden opgave, hvis vores hold ikke skal spille deres hjemmekampe i Vejle eller på et andet stadion, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Derfor er han indstillet på, at økonomiudvalget på mandag bliver enige om at tage 2,1 mio. kroner fra den såkaldte investeringskonto til at udføre projektet.

Vi er nødt til at finde pengene, hvis FC Fredericia ikke skal spille hjemmekamp i Vejle eller på et andet stadion.
Borgmester Jacob Bjerregaard (S)

Krav fra DBU

Det er krav fra DBU, der betyder, at varmeanlægget ikke kan undværes længere. Når bolden gives op til sæsonen 2018/2019, så er det fra DBU's side et krav, at der er varme i fodboldbanen hos både 1. divisionshold og superligahold. Og med FC Fredericias øjeblikkelige succes i både 1. division og pokalturneringen kommer holdet minimum til at spille i 1. division i den kommende sæson.

Oprindeligt var der afsat 2,2 mio. kroner til varmeprojektet, men det har vist sig, at der skal bruges yderligere 1,4 mio. kroner for at gennemføre det. Konkrete undersøgelser har vist, at der ikke er plads i det eksisterende teknik-rum til de krævede tekniske installationer.

Derfor skal der opføres et helt nyt selvstændigt teknikhus, som kræver betonfundering i skrænten, og der skal etableres en længere rørføring gennem skrænten frem til banen, fremgår det af dagsordenen til økonomiudvalgets møde mandag.

Desuden har der vist sig at være et behov for yderligere fjernvarmekapacitet, som indebærer etablering af nyt fjernvarmestik frem til det nye teknikhus.

Når entreprenørerne er i gang, så er det også planen at bruge 700.000 kroner på at ombygge elforsyningen til banens lysanlæg.

I gang efter sidste kamp

Forleden sendte FC Fredericia-spillerne med fremragende spil superligaspillerne fra AAB ud af pokalturneringen og den 25. april møder FC Fredericia Silkeborg i semifinalen, og 20. maj har FC Fredericia efter den nuværende spilleplan sidste hjemmekamp i 1. division. Det kan der imidlertid blive ændret på, hvis holdet kan spille sig til en oprykningskamp om en plads i Superligaen. Den kamp skal spilles den 26. maj.

Der er hentet tilbud hjem på at løse opgaven, så lige nu afventer varmeprojektet tillægsbevillingen fra politikerne, og at FC Fredericia spiller sæsonens sidste kamp. Efterårsæsonen indledes allerede til juli.

Varmt fodboldgræs kommer til at koste 3,5 mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce