Vej er livsfarlig efter nye skred - men løsning er på vej

Siden januar 2015 har asfaltvejen fra Fælledvej til stranden ved Hyby Lund været afspærret for bilister. Cykler og gående kan passere den sammenstyrtede vej, men nu håber kommunen snart at have en løsning. ArkivFoto: Torben Glyum

Vej er livsfarlig efter nye skred - men løsning er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

fredericia - Bilerne KAN ikke komme forbi, og cyklister og gående skal lade være med at forsøge. Sådan er situationen på den ambulancevej, som fører fra Fælledvej ned til stranden ved Hyby Lund.

Siden januar sidste år har det ikke været muligt at komme til stranden i bil fra Fælledvej, siden asfalten på et langt stykke af vejen forsvandt 80 centimeter ned i dybet, da Lillebæltsleret sejlede ned ad skrænten.

Siden har politikerne i miljøudvalget i Fredericia Byråd besluttet, at vejen skal retableres, men løsningen er hverken billig eller enkel.

Kun værre

Der er endnu ikke sat en udbedring i gang, og i mellemtiden er situationen kun blevet værre. Tilbage af vejen er nu kun en smal sti, som man kan passere med forsigtighed.

- Man kan godt komme forbi, men vi har spærret af, fordi det er farligt. Kommer der kraftige regnskyl, er der sandsynlighed for, at den sidste del af asfalten knækker, siger Nicolai Bay, civilingeniør ved trafik- og naturforvaltningen i Fredericia Kommune.

Læs også: Nedskreden vej volder problemer

I takt med at det bliver mere farligt, stiger omkostningerne ved at få retableret vejen. For Fredericia Kommune har jordbundsekspert Jens Johan Andersen lavet et overslag på, hvad det vil koste.

- Det var en løsning med en stålspuns, og alene stålet ville koste en million kroner. Dertil kommer arbejdsløn, så et groft overslag er tre-fem mio. kroner, siger Nicolai Bay.

Dræning testes

Derfor er planen lige nu en alternativ løsning, hvor man dræner skrænten.

- Lige nu venter vi som sagt på et konkret løsningsforslag, dette skulle gerne komme inden udgangen af næste uge. Det sætter vi os til at kigge på, og så vil jeg invitere alle interessenterne til et møde, så vi kan finde en løsning, siger han.

Det er det rådgivende ingeniørfirma Sweco, der i øjeblikket er ved at skitsere en mulig løsning, hvor man dræner skrænten samtidig med, at man laver en genopbygning af vejen i et let materiale.

Efter vejen skred i første omgang, forsøgte kommunens folk at genopbygge vejen med grus, men efter ganske kort tid skred underlaget igen, og det stod klart, at det ikke kunne bære ny asfalt.
Nu er næsten hele asfaltvejen forsvundet, og Fredericia Kommune har sat afspærringer op i begge ender af jordskredet.  Foto: Fredericia Kommune
Nu er næsten hele asfaltvejen forsvundet, og Fredericia Kommune har sat afspærringer op i begge ender af jordskredet. Foto: Fredericia Kommune

Vej er livsfarlig efter nye skred - men løsning er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce