Vejen skrider gang på gang: Bliver det for dyrt at lave ny vej til stranden?

Asfaltvejen fra Fælledvej til stranden har været spærret siden vinteren 2015. Nu er den lukket helt for trafik, og både gående og cyklister bør finde andre veje, lyder opfordringen fra Fredericia Kommune. Foto: Fredericia Kommune

Vejen skrider gang på gang: Bliver det for dyrt at lave ny vej til stranden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

fredericia - Der er ingen krav om, at der skal være en asfalteret vej fra Fælledvej til stranden neden for Hyby Lund. Og måske vil det vise sig for dyrt at genetablere vejen, som har været skredet sammen i halvandet år.

- Vi har ingen pligt til at genopføre vejen, og det er muligt, at det vil vise sig, at det bliver for dyrt at gøre det ordentligt. Hvis vi taler tre-fem millioner kroner, er der nok steder, hvor pengene vil gøre mere gavn, siger formand for miljø- og teknikudvalget i Fredericia Byråd Christian Bro (S).

Møde med interessenter

I hans forvaltning arbejder man på at finde en løsning, der kan gøres for en rimelig pris.

Det lokale ingeniørfirma Jens Jørgen Andersen har peget på, at den optimale løsning er at etablere en stålspuns på skrænten for at holde på vejen. Det vil koste en mio. kroner alene i stål, og dertil kommer anlægsomkostningerne.

Spørgsmål: Når han foreslår den løsning, så er det vel, fordi han vurderer, at det er den eneste mulighed. Med mange års erfaring kender han om nogen områdets plastiske udfordringer?

- Det er rigtigt, og jeg har også tillid til, at den løsning, han peger på, er god. Men det er meget dyrt, og derfor forsøger man i første omgang at finde en alternativ mulighed. Om det er muligt, må vi se på og drøfte med grundejerne, siger Christian Bro.

Ikke kommunens skyld

Mens kommunen ikke nødvendigvis skal genoprette vejen, er situationen for grundejerne langs skrænten måske mere alvorlig.

- Jeg kan også godt forstå, hvis der er grundejere, som kigger bekymret til, hvad der sker, siger Chr. Bro.

Jordskredet har givet debat på avisens facebook-side, og flere anklager kommunen for at være skyld i, at grunden skrider.

- Men vi har blandt andet fjernet asketræer, som var døde. De ville have skadet skrænten mere, hvis de var blevet stående, siger Chr. Bro.

Han peger på, at skrænterne med Lillebæltsler ganske enkelt er ustabile.

- Tag en tur til Trelde Næs og se, hvordan store stykker af skrænten styrter ned sammen med bevoksningen, siger Christian Bro.

Vejen skrider gang på gang: Bliver det for dyrt at lave ny vej til stranden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce