Venstre vælter Wichmann som formand: Afløser fik mere end fem gange så mange stemmer

Frank Wichmann (th) er færdig som formand for Venstre i Fredericia. Han blev væltet på generalforsamlingen i Fredericia Idrætscenter torsdag aften. Ny i spidsen for partiforeningen er Anders Vikke, der på grund af forretningsrejse til Fjernøsten ikke kunne være til stede. Han havde dog sendt en videohilsen med lidt om sig selv og med sit tilsagn. Foto: Morten Kiilerich

Venstre vælter Wichmann som formand: Afløser fik mere end fem gange så mange stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frank Wichmann fik 7 stemmer i opgør med Anders Vikke, der høstede 39. Generalforsamling afslørede klassisk konflikt: Benhård opposition eller brede forlig?

Fredericia: Efter bare et år som formand for Venstre i Fredericia blev Frank Wichmann væltet på partiforeningens generalforsamling torsdag aften.

Ganske eftertrykkeligt.

Frank Wichmann, der godt selv vidste, det ville ske, fik 7 stemmer mod 39 til tidligere byrådskandidat i 2013, Anders Vikke. 2 stemmer var ugyldige, afslørede optællingen i Fredericia Idrætscenter. Forsamlingen foreslog også Sofie Kingod og Carl Johan Sørensen som formænd, men de takkede pænt nej.

Ny formands kone også valgt
Ud over valg af formand, der skal ske hvert år, var der også valg til resten af bestyrelsen i Venstre i Fredericia på generalforsamlingen torsdag.Bent Jensen ønskede ikke at genopstille, og Henning Hansen er udtrådt i årets løb.

De afløses af Jørgen Munk Hansen og Heidi Vikke - hustru til den nyvalgte bestyrelsesformand, Anders Vikke.

Der var genvalg til Kurt Kingod, Carl Johan Sørensen, Sidste Skaar og Frances O'Donovan.

Skatten ned...

Opgøret er først og fremmest en konflikt mellem ideologi og indflydelse.

I Fredericia Dagblad samme dag som generalforsamlingen sagde formanden:

- Vi var enige om at melde ud, at vores krav til dette års budget var skattelettelser, men det krav forsvandt hurtigere, end man kan sige udvalgsposter.

Frank Wichmann lagde ikke skjul på, at Venstres byrådsgruppe efter hans mening har slækket på klassisk V-politik om lavere skat i de brede budgetforlig siden seneste kommunalvalg for at få attraktive formands- og næstformandsposter i byrådsudvalgene:

- Jeg regner med, at jeg bliver slagtet på generalforsamlingen. Man har bedt mig om selv at trække mig. Jeg skulle sige, at det var af personlige årsager, men det har jeg nægtet. Vil de af med mig, må det ske på demokratisk vis.

...nej hellere resultater

Det blev han. Slagtet.

Byrådsgruppen og et flertal på generalforsamlingen mente, det er vigtigere for Venstre at være med i de enstemmigt vedtagne budgetter i erkendelse af mandaternes fordeling. Socialdemokratiet med borgmester Jacob Bjerregaard har absolut flertal, men samarbejder fra den ene til den anden ende i salen.

De fire V-folk i byrådet peger på, at der i for eksempel 2019-budgettet for Fredericia Kommune er sat blå, liberale aftryk inden for blandt andet erhverv, lokalplanlægning, byggesagsbehandling, parcelhusudstykning, infrastruktur, kultur, folkeskole og unge, på slankning af den kommunale administration, uddannelse, det sociale område og i en ny organisering af jobcentret.

Venstre vælter Wichmann som formand: Afløser fik mere end fem gange så mange stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce