William og vennerne vælger hjembyen: Fredericias gymnasier er vellidte

De fire gymnasiale uddannelser i Fredericia Kommune klarer sig godt. Det viser en ny analyse af unges søgemønstre til ungdomsuddannelser i Region Syddanmark. Det almindelige gymnasium og HF (billedet) samt den handelsgymnasiale og den teknisk gymnasiale uddannelse på hhv. IBC og EUC tiltrækker flere og flere. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

William og vennerne vælger hjembyen: Fredericias gymnasier er vellidte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny analyse fra Region Syddanmark placerer gymnasieuddannelserne i Fredericia - Stx, HF, Hhx, Htx - i top på liste. Den viser, hvor stor del af eleverne der også bor i kommunen. Det handler om fag og det sociale, mener rektor.

Fredericia: De fire gymnasieuddannelser i Fredericia Kommune klarer sig samlet set godt.

Det viser en ny analyse fra Region Syddanmark. Den kortlægger unges geografiske søgemønstre til gymnasierne i regionen.

Den største gymnasiale uddannelseskommune i Region Syddanmark er, ikke overraskende, Odense. I den jyske del af regionen er det Esbjerg, Vejle, Kolding, Sønderborg og Fredericia. Byerne har alle de fire typer gymnasier - det almindelige gymnasium Almen studentereksamen Stx, Højere Forberedelseseksamen HF, Højere handelseksamen Hhx og Højere teknisk eksamen Htx.

Uddannelserne kan man tage på Fredericia Gymnasium samt på handelsskolen IBC og den tekniske skole EUC i Erritsø.

Jeg mener, det slår igennem, at vi kan tilbyde et relativt bredt udbud af fag og studieretninger. Vi er også så store, at Fredericia Gymnasium har et godt ry.
Poul Erik Madsen, rektor, Fredericia Gymnasium og HF
Dimission på EUC i sommeren 2017. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Dimission på EUC i sommeren 2017. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Bredt udvalg af fag

I 2009 var der 484 ansøgere til de fire gymnasieuddannelser i Fredericia Kommune. I 2018 var tallet vokset til 837.

Også Odense, Vejle og Middelfart har fået flere ansøgere til deres gymnasiale uddannelser, mens tallet er faldet mærkbart i Faaborg-Midtfyn Kommune og i Haderslev og Nyborg.

- Det vidner jo om, at de unge i Fredericia synes, at kommunen alt i alt har et bredt og godt gymnasialt uddannelsestilbud, lyder konklusionen fra Fredericia Gymnasium og HF's rektor, Poul Erik Madsen:

- Og for så vidt vores skole mener jeg, det slår igennem, at vi kan tilbyde et relativt bredt udbud af fag og studieretninger. Vi er også så store, at Fredericia Gymnasium har et godt ry.

Huen er på plads på IBC-student Sandra Lomholt Rasmussens hoved i 2013. Arkivfoto: Torben Glyum
Huen er på plads på IBC-student Sandra Lomholt Rasmussens hoved i 2013. Arkivfoto: Torben Glyum

Fredericianere mest trofaste

Ud over at være en kommune med stigning i søgningen til de gymnasiale uddannelser ligger Fredericia absolut i top i Region Syddanmark, når man måler, hvor mange af de lokale unge der tager deres gymnasiale uddannelse i den kommune, de bor i.

96,4 procent af en årgang unge bliver inden for kommunegrænsen i Fredericia, hvis de vil gå på Stx, HF, Hhx eller Htx. Gennemsnittet for Region Syddanmark er 90,2 procent.

- Det er helt klart, at Fredericia Gymnasium betjener Fredericia Kommunes unge. Vi har ikke en masse gymnasieelever og HF-studerende fra eksempelvis Børkop, siger rektor Poul Erik Madsen.

Men sådan en trafik ses andre steder i regionen, hvor unge er villige til at pendle længere for at gå på den rigtige skole, påviser den nye analyse.

Regulering måske på vej

- Der er i nogle tilfælde tale om en tendens, hvor de unge i stigende grad søger mod de større studiebyer, når de skal vælge en ungdomsuddannelse. Det er en udfordring for Region Syddanmarks ønske om, at det skal være muligt at tage en ungdomsuddannelse, uanset hvor man bor i regionen, skriver regionen i en pressemeddelelse.

- I en tid med faldende ungdomsårgange giver det en særlig udfordring, når unge fra landområder i stigende grad søger ind mod de større studiebyer, udtaler formanden for regionens udvalg for uddannelse og arbejdskraft, Tage Petersen (V), og varsler:

- Derfor kan det blive nødvendigt, at vi regulerer optagelseskapaciteten for de gymnasiale uddannelser i de større byer og kommuner, så yderområderne fortsat kan tilbyde ungdomsuddannelser i lokalområdet.

William og vennerne vælger hjembyen: Fredericias gymnasier er vellidte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce