Formand: Problemerne i psykiatrien har været der i årevis


Formand: Problemerne i psykiatrien har været der i årevis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bosteder og psykiatri: I Dansk Psykiatrisk Selskab er man efter DR-dokumentaren om drabet på købmanden i Suldrup bekymret over den manglende faglige uddannelse hos personalet på mange bosteder for socialt udsatte.

Men samtidig deler man den opfattelse, som Lars Thidemann, leder af Blå Kors Hjemmet i Hobro, giver udtryk for i avisen Danmark: At alt for mange udskrives alt for tidligt og ikke-færdigbehandlede fra de psykiatriske hospitaler, fordi ressourcerne er for knappe til at rumme alle med behandlingsbehov.

Formanden for Dansk Psykiatrisk Selskab, og overlæge på retspsykiatrisk afdeling i Glostrup, Gitte Ahle, siger, at problemstillingen har trængt sig på gennem flere år. Hun ridser den således op:

1. Færre pladser
De bedste af de dårlige udskrives for hurtigt på de psykiatriske hospitaler, fordi ressourcerne ikke er fulgt med de flere patienter og opgaver, mener formanden i Dansk Psykologisk Selskab, Gitte Ahle. Foto udlånt afDansk Psykologisk Selskab

- Der er blevet nedlagt døgnbehandlingspladser, fordi man havde sat næsen op efter, at flere patienter kunne behandles ambulant. Det ambulante skulle opnormeres tilsvarende, men det er ikke sket, siger hun.

2. Flere patienter

- Vi får flere og flere patientgrupper - folk med angsttilstande og lette depressioner, som tidligere ikke blev behandlet i hospitalssektoren, men der er ikke sat flere ressourcer af. Derfor når mange patienter ikke at blive behandlet. Det går for stærkt, liggedagene bliver færre og genindlæggelserne flere.

3. Kapaciteten

Gitte Ahle peger også på, at i psykiatrien er overbelægning ikke en brugbar nødløsning:

- Vi kan ikke have patienter liggende i alle senge, vi er nødt til at udskrive nogle, så der er altid er ledig kapacitet til at modtage akutte, svære patienter. Patienter på overbelagte psykiatriske afdelinger kan blive ubehagelige over for hinanden og personalet.

4. Sikkerhed

- Så det er også et sikkerhedsspørgsmål?

- Ja, det er det. Der skal være ledig kapacitet. Så når vi går stuegang, er vi i den situation, at vi må udskrive de bedste af de dårlige så at sige, uden at de er færdigbehandlede. Det går ud over svært ramte - de maniodepressive, de skizofrene, de psykotiske, som ikke selv er klar over, de er syge. De bliver taberne, siger Gitte Ahle.

Formand: Problemerne i psykiatrien har været der i årevis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce