Tre ting, vi lærte ved første retsdag


Tre ting, vi lærte ved første retsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Netværk og ikke en forening

Læger for Aktiv Dødshjælp er ikke en forening, men et netværk bestående af oprindelig ni danske læger, som har villet have en debat om det enkelte menneskes egen beslutning om at tage sit liv. Nu er der syv læger tilbage, fordi to er døde. Den tidligere overlæge Svend Lings rettede under den første dag i retssagen ved Retten i Svendborg anklager Kirsten Flummer, fordi hun omtalte netværket som en forening. - Vores formål er ikke at yde aktiv dødshjælp, men at få lovliggjort aktiv dødshjælp i Danmark, sagde Svend Lings i retten.

Stort opbud af tilhørere

Heldigvis havde Retten i Svendborg valgt at køre sagen om aktiv dødshjælp i den store sal med plads til mange mennesker, og tilhørere og presse var mødt talstærkt op fra morgenstunden. Uden for retsbygningen holdt DR, TV 2 Nyhederne og TV 2/Fyn med sendevogne, og inden for sad pressen bænket. Også hovedstadens mediefolk var mødt op, som sammen med de lokale medier og tilhørere skulle forsøge at høre, hvad der blev sagt. For selv om der var mikrofoner til tiltalte, anklager, forsvarere og dommer druknede lyden, fordi den var for svag og skulle konkurrere med journalisternes klapren på tasterne. Så hjalp det heller ikke, at retten et par gange glemte at tænde mikrofonerne, hvad Avisen Danmarks udsendte ikke var sen til at påpege. Kun tiltalte Svend Lings vidste, at det gjaldt om at tale højt, så han gik tydeligt igennem.

Dom først senere

Hvis der eventuelt var en enkelt eller to blandt tilhørerne, som havde haft forventning om en hurtig dom i den principielle sag om aktiv dødshjælp kunne de godt tro om igen. Ud over mandagen er der også afsat en halv retsdag onsdag den 19. september, og allerede fra retsmødets start gjorde retsformand og dommer Anders Munch-Jensen opmærksom på, at der først falder dom en uge senere, dvs. den 26. september.

Tre ting, vi lærte ved første retsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce