Trods hurtigere udrykning: Ambulancedækning skal kulegraves

Analysen forventes færdig inden september, så eventuelle investeringen kan nå at kome med i budgetforhandlingerne til 2019.

Trods hurtigere udrykning: Ambulancedækning skal kulegraves

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionen igangsætter en stor analyse af ambulancedriften i Region Syddanmark, der inddrager folk fra felten. Det skal blandt andet sikre hurtigere responstider.

Syddanmark: Når der bliver ringet efter en ambulance i det syd- og sønderjyske, kan borgerne i femtiden se frem til hurtigere udrykning. Sådan lyder en af målsætningerne hos Region Syddanmark, der nu vil sætte ambulancedækningen under lup for at undersøge, hvordan regionen kan tilbyde en bedre ambulanceservice.

- Vi skal have et overordnet kig på hele ambulancedækningen, siger regionsrådsmedlem Thyge Nielsen (V), der er formand for Præhospitalsudvalget, som i starten af næste år igangsætter en analyse af ambulancedriften i Syddanmark.

Analysen skal laves i samarbejde med blandt andet ambulancereddere og personale fra regionens lægebiler og har til formål at forbedre den samlede ambulanceberedskab i hele regionen.

- Vi skal udnytte den ekspertise, der er. De har erfaringer, som vi ikke har, og dem vil vi meget gerne høre, siger han.

Forventer lavere servicemål

Siden regionen overtog ambulancedriften fra det konkursramte Bios i august 2016, har de formået at sænke den gennemsnitlige responstid. De seneste målinger fra august, september og oktober viser, at der gennemsnitligt gik 8,2 og 8,8 minutter, før ambulancen ankom i henholdsvis Sydvestjylland og Sønderjylland. Et tal, der i begge områder ligger er stykke under regionens målsætning. Alligevel er der ingen grund til at hvile på laurbærrene, mener Thyge Nielsen.

- Vi følger responstiderne jævnt, og de har udviklet sig pænt. De er nu på det laveste niveau i mange år, og det skal vi nu fastholde, så vi kan sætte servicemålet længere ned, siger Thyge Nielsen, der forventer, at en af analysens konklusioner vil være at sænke servicemålet.

Så analysen har altså ikke noget at gøre med Bios-sagen at gøre?

- Det er klart, at der nu er mere fokus på området, men vi gjorde altså det samme i 2011, hvor vi også lavede en undersøgelse. Det nye er, at vi nu inddrager folk i felten, siger Thyge Nielsen. 

Arbejdet med at udarbejde analysen starter i januar, og et forslag forventes at være færdigt inden september 2018, hvor der tages hul på budgetforhandlingerne for 2019.

Trods hurtigere udrykning: Ambulancedækning skal kulegraves

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce