Børnehaveleder om forældres mobilsnak i daginstitution: Børn har krav på nærhed

Lederen af børnehaven Over Vejen, Hanne Fallesen, satte allerede for et par år siden - efter inspiration fra en anden af Koldings daginstitutioner - skilte op, der beder forældrene om at slukke mobiltelefonen, når de afleverer og henter deres barn. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Børnehaveleder om forældres mobilsnak i daginstitution: Børn har krav på nærhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Vester Nebel Skole vil man nu lære forældrene at slukke for mobiltelefonen, når de henter og afleverer deres barn. I børnehaven Over Vejen satte man allerede for et par år siden skilte op, der skulle få forældre til at holde mobiltelefonen slukket, når de henter og bringer.

Kolding: Det er ikke kun på Vester Nebel Skole, at man har oplevet, at forældre har travlt med at snakke i mobiltelefon, når de afleverer og henter deres barn.

For nogle år siden oplevede man det også jævnligt i børnehaven Over Vejen i Koldings sydby, og her har man i et par år haft tydelige skilte op, der henstiller til, at man holder sin telefon slukket i børnehaven.

På Vester Nebel Skole sætter man nu også plakater op, hvor man beder forældrene om at droppe telefonsnakken, mens de henter og bringer deres barn.

Lederen af børnehaven Over Vejen fortæller, at det ikke handler om at moralisere eller fordømme mobiltelefoner, men om at få forældre til at se og høre deres børn i stedet for at have mere travlt med telefonen, når de skal aflevere barnet om morgenen og hente det om eftermiddagen.

I dag er de oprindelige skilte erstattet af nye, men budskabet er det samme: Vær venlig at slukke for mobiltelefonen.

Vær til stede

- Vi oplevede, at nogle forældre ikke tænkte over det. Vi sagde det til de forældre, der talte i mobiltelefon, og så blev man i forældrebestyrelsen enig om en politik, siger børnehaveleder Hanne Fallesen, der kan konstatere, at skiltene hjalp.

Hvorfor er det et problem, at forældrene snakker i telefon, når de afleverer eller henter deres barn?

- Det er det med tilstedeværelsen og nærheden. Og når børn skal fra det ene til det andet, er det vigtigt, at man guider dem, og det kan man ikke så let, når man snakker i telefon. Det virker også enormt forstyrrende på både børnene og alle andre i institutionen, siger Hanne Fallesen, der anbefaler forældre at sige, at de ringer tilbage senere, hvis de bliver ringet op, når de skal hente deres barn.

- Det er vigtigt, at man som forældre er til stede. Børn har krav på, at deres forældre viser nærhed. Hvis man skal sige det positivt, så er det, at man skal signalere, at man har glædet sig til at hente sit barn, og til at de to skal have noget sammen, siger børnehavelederen.

Børnehaveleder om forældres mobilsnak i daginstitution: Børn har krav på nærhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce