Fagforeninger har mistet tillid til Koldings politikere

- De medarbejdere, som bliver tilbage, vil opleve et større pres, når forældrene står ude i institutionerne og skælder ud, og når borgerne ringer og brokker sig over huller i vejene eller langsom sagsbehandling, siger Hanne Thomsen, som selv er sagsbehandler ved Kolding Kommune. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard.

Fagforeninger har mistet tillid til Koldings politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De faglige organisationer for tusindvis af kommunalt ansatte i Kolding kalder bebudede besparelser bekymrende og uigennemsigtige. -Tragisk, at vi skal afskedige igen, siger tillidskvinde.

Kolding: Tilliden til politikerne i Kolding Byråd kan efterhånden ligge på et lille sted hos de store faglige organisationer, som repræsenterer tusindvis af ansatte ved Kolding Kommune.

Det siger afdelingsformand Jens Lund fra FOA i Kolding efter et møde, hvor fagforeningsfolkene har drøftet de massive servicebesparelser for 96 millioner kroner, som Koldings politikere netop har besluttet at gennemføre i deres budgetaftale for 2019.

- Vi er voldsomt bekymrede over det, de har lavet. Besparelserne vil betyde markante forringelser for borgerne, og på flere områder er det helt uigennemsigtigt, hvad der skal ske.

- Og så er vi bekymrede over, at politikerne selv går ud og siger, at de har lavet et robust budget.

- Det sagde de også i 2016 og 2017. Det er den samme sang, vi hører hvert år. Vi vil gerne tro på dem, men deres troværdighed er ikke stor efterhånden, siger Jens Lund på vegne af et nyt samarbejde mellem FOA, Kolding Lærerkreds, BUPL Sydjylland, Teknisk Landsforbund, HK Sydjylland, DSR Kreds Syddanmark, Socialpædagogerne Sydjylland, 3F Kongedalen, 3F Kolding, Dansk Metal Kolding-Vejen-Vojens, Ergoterapeutforeningen Regionsyd og Dansk Socialrådgiverforening Region Sydjylland.

De faglige organisationer har ikke tidligere samarbejdet bredt, men nu er de så bekymrede for Kolding Byråds beslutninger og konsekvenserne af dem, at de har valgt at rykke sammen.

Der er også andre nemme måder at finde penge på uden at skulle give køb på medarbejdere. Et lille eksempel er de billige busbilletter til byens ældre, som kunne have ophørt i år.
Jens Lund, formand for FOA i Kolding

Fint med skatten

Organisationerne kritiserer Koldings politikere for, at det ikke er lykkedes dem at lave holdbare budgetter, så massive sparerunder kunne undgås.

- Vi er dog glade for, at de sætter skatten lidt op.

- Men der er også andre nemme måder at finde penge på uden at skulle give køb på medarbejdere. Et lille eksempel er de billige busbilletter til byens ældre, som kunne have ophørt i år. Dér kunne politikerne spare 330.000 kroner og redde en sosu-assistent. Men det gør de så ikke, siger Lund, som dog ikke tror på, at politikerne kan påvirkes, inden budget 2019 vedtages endeligt ved anden behandlingen i slutningen af september.

- Nej, for de er jo med i budgetforliget allesammen, påpeger han.

Tragisk

Fællestillidskvinde og næstformand i Kolding Kommunes hovedsamarbejdsudvalg, Hanne Thomsen, kalder det "tragisk, at vi er nødt til at afskedige igen."

- Vi har fyret hvert år i mange år, og det er trist, at vi ikke får noget igen. Det ser jo ud som om, udviklingen i Kolding er sat i stå.

Nu appellerer hun til politikerne om at tage ansvar og forklare borgerne, at de kommende serviceforringelser skyldes deres beslutninger.

- For de medarbejdere, som bliver tilbage, vil opleve et større pres, når forældrene står ude i institutionerne og skælder ud, og når borgerne ringer og brokker sig over huller i vejene eller langsom sagsbehandling, siger hun.

Hanne Thomsen hæfter sig i øvrigt ved, at flere af de besparelser, der nu skal gennemføres, kun er beskrevet med to-tre linjer eller begrundet i en vision eller en ekstern analyse.

- Jeg synes ikke, det er seriøst, siger hun.

Fagforeninger har mistet tillid til Koldings politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce