Handlingsplan efter massivt overforbrug klar: Specialelever reddes fra store besparelser

Det årlige skole-OL for 4. og 5. klasserne i Kolding er en af de ting, der bliver sparet væk i forbindelse med de besparelser, politikerne har vedtaget i forbindelse med handlingsplanen, der skal genoprette økonomien på skoleområdet. Foto: Ludvig Dittmann

Handlingsplan efter massivt overforbrug klar: Specialelever reddes fra store besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et enigt børne- og uddannelsesudvalg vedtog onsdag den handlingsplan, der skal genoprette økonomien på skoleområdet. Planlagte besparelser på udsatte børn på specialskolerne er taget helt af bordet, ligesom en sammenlægning af specialskolen Karen Blixen Skolen og Bakkeskolen er droppet.

Kolding: Millionbesparelserne på specialskolerne er taget helt af bordet, og det samme er planen om at lægge specialskolen Karen Blixen Skolen sammen med Bakkeskolen.

Det står klart, efter at politikerne i børne- og uddannelsesudvalget onsdag vedtog den handlingsplan, der skal genoprette økonomien på skoleområdet, efter at en redegørelse har påvist et stort overforbrug på områdets centrale konti gennem de seneste år.

Besparelserne på specialskolerne har tidligere splittet udvalget, men i forbindelse med handlingsplanen, der betyder besparelser flere andre steder på skoleområdet, besluttede politikerne onsdag formiddag i enighed, at den store, planlagte besparelse på specialeleverne ikke føres ud i livet.

Politikerne har dog i handlingsplanen vedtaget en rammebesparelse på 0,1 procent årligt på almenskoler, specialskoler, UU-centret og PPR (pædagogisk psykologisk rådgivning, red.). Det svarer til i alt 800.000 kroner om året, oplyser udvalgsformand Kristina Jørgensen (DF).

Sagen
Massivt overforbrug: Skoleområdet brugte 29 millioner for meget | Kolding | jv.dk  • På den konto på skoleområdet, der hedder "fælles formål", er der konstateret et merforbrug på 29,021 millioner kroner over de seneste år. Det blev konstateret forleden i en redegørelse, som blev behandlet på børne- og uddannelsesudvalgets møde onsdag.
  • Her aftalte politikerne også, at de på næste udvalgsmøde skal diskutere, hvordan embedsmænd fremover skal håndtere de centrale konti på skoleområdet. Det sker efter, at de ledende embedsmænd sidste år satte flere milliondyre initiativer i gang uden at informere politikerne i udvalget. Dette har givet anledning til kritik fra flere politikere.

Ingen idrætsdage mere

Desuden skal en meget stram styring af budgettet og en opbremsning af tildelinger fra forvaltningen til skolerne i løbet af året hjælpe til at få bugt med overforbruget på de centrale konti, der over de seneste år er rendt op i 29 millioner kroner. Senest ved udgangen af 2023 skal merforbruget være væk ifølge planen.

For at nå dette mål vil der også blive sparet på brugen af eksterne konsulenter. Her skæres der 250.000 kroner væk af en årlig pulje på 400.000 kroner. Den fælleskommunale idrætsdag og Skole-OL for kommunens skoleelever droppes, Koldings samarbejde med en række andre kommuner om Program for læringsledelse lider skibbrud, der skæres 250.000 kroner af skole-/kulturpuljen, og der hugges i det centrale tilskud til skolernes indkøb af for eksempel skolemøbler, anlæg af legepladser og indretning af lokaler.

Glæde over enighed

Over hele linjen i børne- og uddannelsesudvalget er der trods nedskæringerne glæde over, at politikerne nåede til 100 procent enighed om, hvordan man klarer opgaven med at bringe skoleområdet på økonomisk ret køl igen.

- Jeg er utrolig taknemmelig for, at det er et enigt udvalg, og vi har været fokuseret på at vælge det mindst ringe at spare på. Vi er dog også bevidste om, at det her kommer til at berøre nogle mennesker. Men vi sender et tydeligt signal om, at vi tager et fælles politisk ansvar, for der har været meget uro på dette område, siger Kristina Jørgensen.

Også udvalgsmedlem Poul Erik Jensen (S) glæder sig over enigheden.

- Nu handler det om at få skabt ro. Det er afgørende ikke mindst af hensyn til børnene, forældrene og personalet. Det er nødvendigt at få balance i det her, for hvis der er uorden i økonomien, skaber det uro, siger han.

Med handlingsplanen bliver der skåret cirka 8,7 millioner kroner af budgettet hvert år fra 2020. I år bliver nedskæringen knap halvanden million kroner.

Handlingsplan efter massivt overforbrug klar: Specialelever reddes fra store besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce