Husets ene medarbejder spares væk: Bestyrelse bekymret over kvarterhus' fremtid

Den ansatte i Kvarterhuset, der var Koldings første økologiske hus, har en bred række af opgaver. Det er alt fra at sørge for det specialle ventilationssystem, lave småreparationer, koordinere brugen af huset, stå for booking af lokaler, være med til at arrangere aktiviteter som for eksempel velgørenhedsmiddage og påskeaktiviteter, ligesom han har samarbejdet med værestedet Gademix om et stort cirkusprojekt i flere år. Foto: Søren Gylling

Husets ene medarbejder spares væk: Bestyrelse bekymret over kvarterhus' fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med byrådets beslutning om at spare medarbejderen i Kvarterhuset væk fra næste år bliver hverdagen og driften af huset langt mere besværlig fremover, mener formanden for huset.

Kolding: Hvem skal nu ordne alle de ting, som vores medarbejder plejer at ordne, og er der nogen frivillige, der vil overtage den lange række af opgaver, den ansatte plejer at klare?

Det er blot nogle af de spørgsmål, som formanden for Kvarterhuset, Henning Hansen, stiller sig selv, efter at partierne i Kolding Byråd i sidste uge blev enige om fremover at spare en halv million kroner om året på Kvarterhuset ved at skære husets ene medarbejder væk.

Medarbejderen har været ansat siden 2001, hvor det store kvarterløftprojekt, der skulle løfte hele Sydvestkvarteret socialt og kulturelt, stadig var i sin spæde start.

- I bestyrelsen er vores frygt, at tingene falder til jorden. Det er jo svært at finde frivillige, der vil binde sig til en fast indsats, siger Henning Hansen.

Kvarterhuset
Kvarterløftprojektet i Sydvestkvarteret begyndte i slutningen af 1990'erne som et projekt, der skulle give området et løft. I 2001 blev den nuværende medarbejder ansat som den første leder i huset.I dag er hans titel aktivitetskoordinator.

Ifølge husets bestyrelsesformand Henning Hansen kommer der cirka 23.000 mennesker gennem Kvarterhuset om året.

Alle byrådets partier er blevet enige om budgetforliget for næste år, og det omfatter en besparelse på 500.000 kroner årligt på Kvarterhuset ved blandt andet at nedlægge stillingen.

Byrådet mangler endnu formelt at godkende budgettet for næste år.

Udenfor normal åbningstid

Han forklarer, at Kvarterhusets ene medarbejder for eksempel sørger for, at ting, der er gået i stykker, bliver repareret, at folk, der lejer huset, får nøglekort og koordinerer brugen af husets lokaler med de mange brugere. Desuden står medarbejderen ofte til rådighed udenfor normal arbejdstid, hvis brugere for eksempel laver fejl med alarmen, ikke kan finde ud af at indtaste koder, eller hvis en brandalarm går.

Henning Hansen oplyser, at han og resten af bestyrelsesmedlemmerne vil gøre alt for, at huset kan fortsætte så godt som muligt, men at han ikke har mulighed for at komme i Kvarterhuset hver dag. Desuden peger han på, at det formentlig vil blive nødvendigt med hjælp udefra af og til for at ordne ting i huset.

- Vi vil da gøre en kæmpe indsats for, at det ikke får indflydelse på området som sådan, og vi satser 100 procent på at få udviklingen i den rigtige retning. Men der bliver nogle problemer, når vi ikke har en medarbejder mere, siger Henning Hansen.

Hvad er behovet?

Kvarterhuset hører under byrådets kulturudvalg, og da udvalgets medlemmer skulle pege på de steder, der skal spare, stemte kun Socialdemokraterne imod.

Udvalgsformand Jesper Elkjær siger, at han endnu ikke ved, hvordan Kvarterhusets drift vil blive påvirket af, at der ikke længere skal være en lønnet medarbejder tilknyttet huset. Men i løbet af få uger skal der holdes møde med repræsentanter for huset, embedsmænd og udvalgsformanden.

- Vi skal snakke om, hvad vi vil med huset, hvordan vi vil bruge det, og finde ud af hvad der er behov for. Én ting er, hvad der var brug for i 1999, noget andet er, hvad der er brug for i dag. Det har været en enestående ordning, der har kørt i årevis, og der er jo andre steder i kommunen, hvor det er frivillige, der driver stedet. I Kvarterhuset kan man jo også stadig leje lokaler ud mod betaling og på den måde få en indtægt, siger Jesper Elkjær, som ikke vil afvise, at servicemedarbejdere fra andre steder i den kommunale organisation kan komme og hjælpe lidt i Kvarterhuset af og til.

Husets ene medarbejder spares væk: Bestyrelse bekymret over kvarterhus' fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce