Kæmpebøde til Kolding-virksomhed: Kørte affald ulovligt ud af landet

En virksomhed fra Kolding blev onsdag ved Retten i Kolding idømt en bøde på 394.000 kroner. Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen

Kæmpebøde til Kolding-virksomhed: Kørte affald ulovligt ud af landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En virksomhed fra Kolding-området blev onsdag idømt en bøde på 394.000 kroner for at sende affald ud af landet uden de rette godkendelser.

Kolding: En virksomhed fra Kolding-området blev ved Retten i Kolding onsdag idømt en bøde på 394.000 kroner. Virksomheden har i fem tilfælde sendt affald ud af landet efter en forkert procedure. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

En lastbil med affald blev standset og kontrolleret af Tungvognscenter Syd i samarbejde med Miljøstyrelsen den 24. september 2014, en anden blev standset den 20. april 2015, og de sidste tre blev standset den 21. april 2015.

- Når man skal sende affald over landegrænser, skal man anmelde det. Det vil sige, at man skal have godkendelser fra både afsender- og modtagerlandets myndigheder og endda også fra de lande, affaldet skal transporteres igennem. Der skal også stilles økonomisk sikkerhed. Men det kan også ske på en forenklet måde, hvis affaldet er rent og kun består af én slags affald. Så kan det sendes på en måde, hvor der blot skal medfølge noget dokumentation, siger specialanklager ved Sydøstjyllands Politi Pernille Moesborg i pressemeddelelsen.

De fem transporter var sendt på den forenklede måde, men Miljøstyrelsens medarbejdere vurderede, at transporterne skulle have været anmeldt.

Retten lagde ved sin afgørelse vægt på den vurdering, Miljøstyrelsen havde lavet, og på de billeder, der var taget af affaldet.

- Det er en meget høj bøde, virksomheden har fået, men den er fastsat efter praksis i denne type sager. Retten lagde ved straffastsættelsen vægt på, at virksomheden er en professionel aktør og ved at anvende den forenklede metode, har selskabet opnået både en økonomisk og en tidsmæssig gevinst, siger Pernille Moesborg.

Det er uvist, om virksomheden vil anke dommen.

Kæmpebøde til Kolding-virksomhed: Kørte affald ulovligt ud af landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce