Kommunen lukker sag om ulovlig træfældning

På kortet ses det område, der blev berørt af den omfattende fældning af kommunens træer og buske. Den røde markering er beskyttet mose - den grønne markering viser, hvor der er fældet og ryddet beplanting. Hele området ejes og drives af Kolding Kommune. Kort: Kolding Kommune

Kommunen lukker sag om ulovlig træfældning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand ærgrer sig over, at der ikke blev statueret et eksempel på, at man ikke kan forgribe sig på kommunens træer, uden at det får konsekvenser.

Kolding: Tidligere byrådsmedlem og husejer på Kobbelvænge i Strandhuse, advokat Henning Lyhne, skal ikke igennem yderligere ventetid, før han ved, hvad udfaldet af Kolding Kommunes politianmeldelse mod ham for ulovlig træfældning munder ud i.

Kolding Kommune agter nemlig ikke at klage over Sydøstjyllands Politis vurdering af, at der ikke er beviser for, at Henning Lyhne er ansvarlig for bevidst ulovlig træfældning på et stort kommunalt areal ved Fjordvej og Lyshøj Allé forrige år.

Med andre ord sætter Kolding Kommune nu punktum i sagen, oplyser formanden for teknik- og klimaudvalget Jakob Ville (V).

- Sådan som jeg læser politiets afgørelse, så er det påstand mod påstand, og så mener jeg, det er misbrug af kommunens tid og penge at gå videre, siger Jakob Ville.

Hvordan har du det som repræsentant for en kommune, der har meldt en af sine borgere til politiet, med, at politiet siger, at der ikke er beviser for at rejse tiltale?

- Jeg synes, det er rigtig træls, at vi ikke får skabt præcedens for, at man ikke bare kan slippe afsted med at fælde vores træer, uden at det får konsekvenser. Men når politiet siger, at vi ikke kan løfte bevisbyrden, så synes jeg ikke, vi skal forsøge at gå videre.

Oprydning

På baggrund af politiets afgørelse vil kommunen nu sørge for oprydning af arealet ved Fjordvej og Lyshøj Allé.

De fældede træer vil blive fjernet, og nye vil blive plantet efter behov, og så får området ellers lov til at udvikle sig og gro til igen. Kun for at sikre oversigtsforholdene og et godt naboskab til de nærmeste naboer, vil kommunen komme ud med motorsaven.

Arbejdet påbegyndes i næste måned.

Kommunen lukker sag om ulovlig træfældning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce