Partiet Stram Kurs demonstrerer mod "samfundstabere" i Skovparken

Det er flere gange endt med konfrontation mellem Rasmus Paludan og moddemonstranter. Her tager han diskussionen op med en ung mand fra Fredericia. Foto: Søren Gylling

Partiet Stram Kurs demonstrerer mod "samfundstabere" i Skovparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagen inden demonstrationen besøger Stram Kurs-formanden Rasmus Paludan også Koldings natteliv. Formanden kalder det "superrelevant" at demonstrere i Skovparken, fordi der bor mange "kriminelle samfundstabere".

Kolding: På forsiden af partiet Stram Kurs' hjemmeside står der, "der er brug for, at et stort antal muslimer hvert år forlader landet". Klikker man sig videre ind på partiets udlændingepolitik, hedder det, at "det er partiets politik, at islam skal være forbudt i Danmark".

De seneste uger har partiets formand, Rasmus Paludan, turneret rundt i landet med en række demonstrationer for at brede partiets budskaber. På søndag rammer demonstrationerne Kolding, men faktisk gør partiformanden sit indtog i byen allerede om lørdagen. Her står den på en bytur i Koldings natteliv.

- Det er med et politisk formål, for jeg prædiker, at man ikke skal være bange for at gå i byen som en stolt, dansk mand. Derfor er jeg nødt til selv at gå i byen, siger Rasmus Paludan.

Formanden og hans støtter var også i byen, da han lagde vejen forbi Haderslev forrige lørdag, og her var politiet til stede under byturen. Demonstrationen dagen efter medførte fire sigtelser. Rasmus Paludan optager sine demonstrationer på video, og det er blevet populært blandt unge skoleelever at dele videoerne på sociale medier.

Hvorfor kommer I til Kolding?

- Der er en stor ghetto, der hedder Skovparken, og derfor er det superrelevant for os at komme her og demonstrere mod stedets kriminelle samfundstabere, siger Rasmus Paludan.

Stram Kurs
Stram Kurs er et dansk politisk parti stiftet i 2017.Partiet stillede op til kommunalvalget sidste år i Storkøbenhavn. Her endte partiet med at få mindre end 0,1 procent af stemmerne.

Partiets formand, Rasmus Paludan, foruden formand også advokat. I de seneste uger har han turneret landet rundt med demonstrationer mod "ghettoens kriminelle samfundstabere".

Demonstrationerne bliver optaget på video og delt på YouTube, hvor især unge skoleelever er begyndt at se dem.

Partiet mener, at der ikke er brug for at begrænse indvandringen, men at der er behov for, at et stort antal muslimer hvert år forlader Danmark.

Hadefulde taler

De to SF'ere Karina Lorentzen og Lars Olesen har arrangeret en menneskekæde som modsvar til Rasmus Paludans demonstration.

- Manden har jo ytringsfrihed, og det betyder, at selvom han har nogle holdninger, jeg ikke kan lide, har han ret til at komme med dem. Jeg synes bare, det er en kæmpeprovokation, at han vælger at holde det i lige præcis det udsatte boligområde, hvor der bor rigtig mange af minoritetsborgerne. Det er så hadefulde taler og et så hadefuldt program, han har, så jeg synes, det er en unødig provokation.

Menneskekæden kommer til at finde sted klokken 13, altså en time før Rasmus Paludan begynder at demonstrere.

- Der skal ikke komme konfrontationer, og derfor laver vi menneskekæden, inden han begynder at demonstrere. Vi har virkelig overvejet, om det ville være bedst at tie det ihjel, men hans videoer bliver altid delt blandt de ældste skoleelever, der synes, de er sjove, så demonstrationen kommer til at blive set. Vi mener, at den bedste reaktion er at vise, at der er andre, der mener noget andet, siger Karina Lorentzen.

Partiet Stram Kurs demonstrerer mod "samfundstabere" i Skovparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce