Radio Peter solgte mobiltelefoner, dengang de kostede over 20.000 kroner: Tirsdag fylder han 80 år

Den røde Massey Ferguson er blevet produceret mellem 1964 og 1975, men Peter ved ikke præcis, hvornår den er fra. Til gengæld kører den upåklageligt. Foto: Søren Gylling

Radio Peter solgte mobiltelefoner, dengang de kostede over 20.000 kroner: Tirsdag fylder han 80 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag fejrer Radio Peter sin 80 års fødselsdag. Men selvom man nærmer sig 80, kan man stadig godt holde sig i gang, for Peter Oxlund Christoffersen arbejder nemlig stadig i Brugsen i Jordrup, henter træer på sin røde Massey Ferguson og er ivrig kortspiller.

Jordrup: De fleste i Jordrup har nok set en rød Massey Ferguson 135 trille ned gennem Hovedgaden. Bag rattet sidder altid Peter Oxlund Christoffersen, som tirsdag fylder 80 år.

Selvom der er grønne pletter af rust og alger på traktoren, hvis røde farve er falmet, fordi den oftest står uden for, så kører den uden problemer, fortæller Peter Oxlund Christoffersen, som en gang i mellem kører ud i skoven på traktoren.

- Den er mange år gammel, men den kører fint. Den har ikke gået så mange timer. Jeg kører i skoven og fælder træer. Der er flere i familien, der har brug for brænde i deres hjem, siger Peter Oxlund Christoffersen, hvis kone, Ellen Louise, ikke altid er så meget for, at han kører alene ud i skoven og fælder træer.

- En så gammel mand skal ikke gå selv og fælde træer. Det kan jo være farligt, siger hun.

Vi nåede slet ikke at sælge fladskærme. De kostede 120.000 kroner. Det var alt for meget. I dag koster de jo ingenting. Vi solgte mobiltelefoner, der var lige så store og tung, som jeg ved ikke hvad. Men de kostede også 23.000
Peter Oxlund Christoffersen.

Fladskærme til 120.000

Har du ikke set Peter Oxlund Christoffersen køre rundt på sin Massey Ferguson, er du måske stødt på ham i Brugsen i Jordrup. Her arbejder han hver dag som en slags flaskedreng. Han sørger for at fint opryddet flaskerum, og han bringer varer ud, når det er nødvendigt. Det er en god måde at holde sig i gang på.

Den lidt ældre generation vil nok primæt huske Peter Oxlund Christoffersen for sin tid som indehaver af Peters Radio, som først lå på Skovvejen og siden i den gamle brugs. I alt blev det til 33 år som indehaver af butikken for landmandssønnen, der egentlig havde håbet på at skulle overtage sine forældres gård.

Sådan skulle det dog ikke gå, og han kan nu i stedet se tilbage på en tid, hvor fladskærme og mobiltelefoner kostede en mindre formue.

- Vi nåede slet ikke at sælge fladskærme. De kostede 120.000 kroner. Det var alt for meget. I dag koster de jo ingenting. Vi solgte mobiltelefoner, der var lige så store og tung, som jeg ved ikke hvad. Men de kostede også 23.000, siger Peter Oxlund Christoffersen.

Ivrig kortspiller

I fritiden er Peter Oxlund Christoffersen og hans hustru medlem af en kortklub. Her mødes de med venner og spiller whist. Kortklubben sparer penge op og tager gerne på tur sammen.

- Vi spiller kort hver uge. Vi har både været i udlandet og på weekendophold, siger han.

Fødselaren fik søndag en stor kurv fyldt med snacks og øl fra sine kollegaer i Brugsen. Tirsdag kommer der nok endnu flere gaver på bordet, når han sammen med familien skal fejre sin fødselsdag. Han tog lidt forskud på fejringen lørdag, hvor familien var til middag.

Radio Peter solgte mobiltelefoner, dengang de kostede over 20.000 kroner: Tirsdag fylder han 80 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce