Trods kras sparerunde: Seniorer kan beholde deres billige buskort

Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF) fortæller, at han har indgået en aftale med de øvrige byrådsmedlemmer om at bevare ordningen med billige buskort til pensionister. Arkivfoto

Trods kras sparerunde: Seniorer kan beholde deres billige buskort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF) fortæller, at tilbuddet om billige buskort til seniorer kan fortsætte, hvis udvalget kan finde penge til ordningen på sit eget budget.

Kolding: Politikerne i byrådet har netop vedtaget omfattende millionbesparelser og en skattestigning på næste års budget. Alligevel er det lykkedes for seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF) at indgå en aftale med de øvrige partier, så tilbuddet om billige buskort til seniorer kan fortsætte, når forsøgsordningen udløber ved årsskiftet.

- Det skete ved en drøftelse, som gruppeformændene har haft, når vi alligevel har været sammen for at tale om budgettet, men det er ikke en del af budgetforliget. Og betingelsen er, at vi finder pengene på vores eget område, fortæller Søren Rasmussen.

Buskortet koster kommunen 470.000 kroner om året.

- Vi hæver den pris, som den enkelte borger betaler for et buskort fra 400 til 500 kroner om året. Det ventes at give en indtægt på 140.000 kroner. Og så er det op til udvalget at finde de sidste 330.000 kroner.

Han foreslår, at de 50.000 kroner findes i puljen med såkaldte paragraf 79 midler til frivillige foreninger.

- Her har vi ubrugte midler, så vi kan fjerne pengene, uden at nogen skal have mindre tilskud. De sidste 280.000 kroner kan findes, fordi vi har en stilling som terapeutisk læringspartner, der ikke er besat.

På seniorområdet var det mit store ønske at bevare buskortet.
Søren Rasmussen (DF)
Billige buskort
Siden den 1. januar sidste år har borgere, der bor i Kolding Kommune og er fyldt 67 år, kunnet rejse ubegrænset med bus inden for kommunegrænsen mod en egenbetaling på 400 kroner om året.Sidste år blev der udstedt 1415 billige buskort til borgere over 67 år, og de kørte 167.790 ture med bussen. I første omgang var forsøgsordningen sat til at udløbe den 31. december i år, men nu har byrådsmedlemmer lavet en aftale, der bevarer tilbuddet.

Stort ønske

Han er meget glad for aftalen.

- På seniorområdet var det mit store ønske at bevare buskortet.

Hvorfor er buskortet ikke en del af budgettet?

- Budgettet indeholder faktisk ikke udvidelsesforslag. Derfor er det bare en aftale, men det kan dem, der har glæde af at køre med bussen, være ligeglade med.

Når aftalen ikke er en del af budgettet, hvorfor beslutter I så ikke bare selv i seniorudvalget at bruge pengene på buskortet?

- Det kunne vi også gøre, men når alle partier er med, så er vi sikre på, at buskortet bliver. Det er vigtigt for mig. Jeg er gået til valg på, at det buskort skulle fortsætte, derfor ville jeg gerne have en aftale om det.

Var aftalen ikke faldet på plads, ville busordningen stoppe den 31. december i år.

I år har omkring 1400 pensionister købt buskortet.

- Jeg har fået mange henvendelse fra borgere, der er glade for buskortet. Også både ældrerådet og Ældre Sagen har været optaget af at bevare seniorernes mulighed for at køre billigt med bussen.

God samvittighed

Hvordan har du det med at bruge penge på at bevare buskort-tilbuddet, når årets budget er et sparebudget uden udvidelsesforslag?

- Som sagt er det ikke en del af budgetforliget. I seniorudvalget skal vi finde pengene på vores eget område. Og jeg er glad for og stolt over, at der ikke skal spares på servicen over for de ældre.

Kunne de ubrugte penge ikke have gjort bedre gavn andre steder i kommunen?

- Det er min opfattelse, at de gør rigtig stor gavn. Mange ældre kommer ud og får oplevelser. Nogle af vores frivillige benytter også det her kort til at få gode oplevelser. Og jeg har rigtig god samvittighed over at bruge de her penge, svarer Søren Rasmussen.

Seniorudvalgets næstformand Tobias Jørgensen (V) fortæller, at han har nikket ja til Søren Rasmussens plan om at forlænge ordningen med de billige buskort. Venstre-manden forudser, at der vil være flertal i seniorudvalget for at befare buskort-ordningen.

Trods kras sparerunde: Seniorer kan beholde deres billige buskort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce