Film: Sødme, sjov og spænding for de helt små


Film: Sødme, sjov og spænding for de helt små

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kloge eventyr om "Honning Margrethe og Eventyrhaven" er med dets både nuttede og skræmmende figurer for rodet fortalt

Det er en gammel sang, der allerførst gør de to vidt forskellige hovedpersoner interesserede i hinanden, og allerede her opstår de første uklarheder: For sangen, de begge holder så meget af, er Édith Piafs klassiske glansnummer "La vie en rose", som - trods der findes en glimrende dansk gendigtning, at dette er en dansk-versioneret film, og sangen er fransk - synges på en forvirrende blanding af fransk og engelsk.

Den kvindelige hovedperson er Honning Margrethe, den mandlige fårekyllingen Apollo, og hans figur byder på en anden uklarhed: Hans kuffert, som også fungerer som podie for hans optrædener, bærer flotte plakater fra en tid, hvor Apollo var del af en større familietrup, som optrådte de fornemmeste steder i de største hovedstæder. Men hvad grusomt er der dog hændt den stakkels fårekylling? Ja, dette vises blot i et kort klip fra en voldsom brand, og det er ærgerligt, da det er vigtigt for historien, men klart står, at Apollo nu er ensom og trist.

I den anden ende af rangstigen er Honning Margrethe også ensom og trist: En bidronning må kun forlade kuben og komme ud én dag om året: På sin jubilæumsdag - og selvom denne er nært forestående, sniger hun sig ofte ud om natten, helt henrivende "forklædt" i grønne blade for at indånde luften i sin vidunderlige have, betragte stjernerne og nyde friheden.

Småbørnsvenlig

Men mens disse to så vidt forskellige insekter bliver gladere og gladere for hinanden, truer hele tre andre artsgrupper dem voldsommere og voldsommere: Natsværmerne, der lever forkastede og foragtede i mørket, hvepse-kusinen, der altid har følt sig ilde set i forhold til sin honning-producerende bi-kusine, og mest skræmmende den sorte vampyr-flagermus med det dødsensfarlige temperament og de spidse hjørnetænder. Og så ruller dramaet mellem disse artsgrupper med kidnapning, hvepsehære, en fæl skurkinde og de mest nuttede hjælpere i fineste, småbørnsvenlige animationsform.

Historien om de små insekter i den skønne eventyrhave er baseret på en af Antoon Krings hele 63 (små)børnebøger og opruller fint, at ægte herskere er ydmyge og hensynsfulde, ved kløgt og snilde kan få fjendtlige grupperinger til at samarbejde og endog stige ned fra tronen og overlade den til en anden, hvis kærligheden byder det.

Fordanskningen balancerer fint mellem det superenkelt karaktertegnende og det spændingsskabende, der synges klokkerent og følelsesfuldt, præcis som krævet i denne visuelt lækre animationsgenre for de mindste.

Film: "Honning Margrethe og eventyrhaven"

Familiefilm, fransk, 88 minutter

Film: Sødme, sjov og spænding for de helt små

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce