Påskekoncert i Vor Frelsers Kirke

Omkring 110 sangere og musikere medvirker i den storslåede rytmiske påskepassion "7 døgn i Jerusalem" af norske Martin Alfsen. Foto: Tommy Mindested

Påskekoncert i Vor Frelsers Kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Korene klar med "7 døgn i Jerusalem". Påskepassionen for dobbeltkor, ni solister, orkester og 110 medvirkende finder sted palmesøndag klokken 15.

Vejle: Endnu engang tager korene i Vor Frelsers kirke værket "7 døgn i Jerusalem" op som påskekoncert. Det sker i Vor Frelsers Kirke palmesøndag, 14. april, klokken 15.

Omkring 110 sangere og musikere medvirker i den storslåede rytmiske påskepassion, "7 døgn i Jerusalem" af norske Martin Alfsen.

Korene er Vor Frelsers Kirkes Ungdomskor og kirkens koncertkor, The United Saviour Singers. Når værket endnu engang tages op, bliver det sidste gang, korene prøver kræfter med det prægtige værk, der forunderligt nok er lige elsket af unge og ældre, hedder det i en pressemeddelelse. "7 døgn i Jerusalem", gennemspiller i 25 satser hele påskens begivenheder om Jesu lidelse og død, sluttende med den glædelige og triumferende opstandelse. Påskens tekster fra Det Nye Testamente bliver aktualiseret i en medrivende musik, der går lige til hjertet. Det er musik med mange smukke og storslåede korsatser, og hele værket er desuden gennemsyret af solisternes dramatiserende sange, næsten altid i samspil med korene.

Diverse genrer

"7 døgn i Jerusalem" henter inspiration fra diverse genrer, såsom musical, gospel, traditionals, funk og punk. Men bestemt også klassiske og flotte Bach-lydende fuga- og recitativsatser. Alt i alt en meget "klassisk" lydende musik. Der er en fin helhed over værket.

Hovedsolister er Mikkel Emil Lynge, Fredrik Brorson, Anette Mouritsen og Emil Asbjørn Madsen. De fire hovedsolister og orkestret, bestående af fem rytmiske musikere, er alle professionelle og hentet udefra. Blandt andet gøres der brug af tre meget dygtige unge herrer fra musicalakademiet i Fredericia, der er vant til det helt store publikum.

Organist ved Vor Frelsers Kirke Erik Linow har indstuderet værket og dirigerer både i Vor Frelsers Kirke og i Zions Kirke i Esbjerg, hvor koncerten gentages søndag aften.

Entrebilletten koster 100 kroner for voksne og 50 kroner for børn under 12 år og kan købes på kordegnekontoret i åbningstiden.

Dørene åbnes en time, før koncerten begynder. /larsen

Påskekoncert i Vor Frelsers Kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce