Rockklassikeren 'The Wall' opføres i Fredericia

Scandinavian Pink Floyd Project har i mange år turnéret med deres genopførelse af Pink Floyds klassiske værker. Bandet hyldes for deres professionelle opsætninger og ambitiøse behandling af musikken. Foto: PR

Rockklassikeren 'The Wall' opføres i Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pink Floyds 40 år gamle klassiske dobbeltalbum og konceptkoncert opføres i Eksercerhuset af Scandinavian Pink Floyd Project.

Fredericia: Det bliver med et ekko af gamle tiders konceptalbums og med en hilsen til nutidens demagoger og massemanipulation, når Scandinavian Pink Floyd Project fredag 1. november opfører "The Wall" i Eksercerhuset i Fredericia. Bülows Kasernes gamle ridesal bliver scene for en oplevelse af de usædvanlige, når de ambitiøse og gennemførte Pink Floyd-kopister præsenterer værket, der for mange står som orkestrets mest markante.

Pink Floyd udsendte dobbelt-lp'en "The Wall" i 1979. Dermed er koncerten i Fredericia en markering af albummets 40 års fødselsdag. Albummet er aldrig blevet opført på danske spillesteder som tour eller koncertrække. Det laver Pink Floyd Project om på med deres nye fortolkning og opsætning.

Scandinavian Pink Floyd Project stiller med Mikkel Lomborg som særlig inviteret gæst på scenen. Han er mest kendt for sin rolle som Hr. Skæg, men er også musiker.

Koncertarrangør Event C lover en visuel oplevelse i særklasse, orkestreret med lys, laser og video. Der vil være fokus på "The Wall", men også andre numre fra Pink Floyds bagkatalog vil blive præsenteret.

Album, film, klassiker

Pink Floyds "The Wall"-album blev filmatiseret i 1982, hvor Alan Parker stod for instruktionen. Han har siden lavet andre film med fokus på musik: The Commitments, Evita og han havde allerede lavet børnemusical-filmen "Bugsy Malone".

Da filmen skulle indspilles, håbede folkene bag at få Bob Geldof til at spille hovedrollen som den desillusionerede, narko-nedbrudte og tiltagende gale rockstjerne Pink. Men Geldof sagde i første og anden omgang nej. Det siges, at han skiftede mening, da hans band The Boomtown Rats oplevede en faldende succes. Så selvom han ikke var begejstret for Pink Floyds musik, accepterede han at spille rollen i filmen, som fik mange til at tro, at han var stemmen bag.

Filmen blev et hit og blev i mange år vist i biografer, ved festivaler og på friluftsvisninger i hele verden. Filmen levede meget længere end forventet og vises stadig i tv med ujævne mellemrum.

Pink Floyd tog efter udgivelsen i 1979 på turné med "The Wall" og opførte den i store, teatralske rammer. Opsætningen viste sig dog at være så kostbar, at turnéen gav dundrende underskud. Resultatet blev, at kun ét af de medvirkende band-medlemmer tjente penge på turnéen: Keyboard-spilleren Richard Wright, der blev smidt ud af bandet under indspilningen af The Wall-pladen, blev nemlig hyret ind som betalt musiker på turnéen. Derfor fik han hyre, hvorimod de andre måtte forlade turnéen med tomme lommer. Senere vendte Wright tilbage og blev medlem af bandet igen.

Pink Floyds daværende hovedkomponist og -sanger, Roger Waters, genopførte "The Wall" i en gæstestjerne-opsætning efter murens fald i Berlin.

Rockklassikeren 'The Wall' opføres i Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce