Teaterchef jubler: Ekstra støtte rammer på helt rigtigt tidspunkt

Teaterchef Søren Møller er jublende glad over, at politikerne på Christiansborg har anerkendt, at Fredericia Teater har en national gennemslagskraft indenfor musicalgenren. Det bliver nu belønnet med ekstra millioner til teatret på finansloven fra 1. januar. Den ekstra bevilling kan både understøtte Søren Møllers drøm om et nyt teater i Kanalbyen og om at gøre teatrets forestillinger til eksportvare. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Teaterchef jubler: Ekstra støtte rammer på helt rigtigt tidspunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teatrets nationale position har betydet at den nye teateraftale giver ekstra 4,4 mio. kroner i støtte til Fredericia Teater. Pengene skal bruges som fundament til at gøre teatrets produktioner til eksportvare og understøtte drømmen om et nyt teater.

Fredericia: Timingen er perfekt, når Fredericia Teater fra 1. januar 2020 får en ekstra 4,4 millioner kroner permanent på finansloven. Det konstaterer en meget glad teaterchef Søren Møller.

- Aftalen kunne ikke falde på et bedre tidspunkt. Vi er i fuld gang med at se teatret i en ny virkelighed, og vi har ambitioner om at give vores forestillinger et liv internationalt som eksportvare, siger Søren Møller.

- Kan blåstemplingen være med til at understøtte jeres ansøgninger om fondsmidler til et nyt teater?

- Det er helt sikkert, og de ekstra midler er med til at skabe et fundament for, at vi yderligere kan udvikle os, siger Søren Møller.

Han skal nu i dialog med både Fredericia Kommune og kulturministeriet for at få sat handling bag de ekstra støttemillioner.

- Vi kan rigtig meget med 4,4 millioner kroner ekstra, men hvordan pengene præcis skal bruges, skal vi ind at drøfte med ministeriet, siger Søren Møller.

Det er især en glæde, at Fredericia Teater endelig bliver tilgodeset med statslige midler.
Kulturordfører for DF Alex Ahrendtsen om den politiske aftale
Ny scenekunstaftale
Fredericia Teater, Randers Egnsteater og Vendsyssel Teater får regionale/ landsdækkende opgaver og et markant økonomisk løft på samlet 10,5 mio. kr. årligt.14 egnsteatre i hele landet får hver især et 4-årigt statsligt udviklingstilskud. Samlet får de 14 egnsteatre 22 mio. kr. med henblik på at nå bredere ud og tiltrække flere publikumsgrupper.

Aveny-T får i en 4-årig periode et økonomisk løft på i alt 8 mio. kr., så teatret kan styrke sin udvikling af en profil rettet mod det unge teaterpublikum under 25 år, og BaggårdTeatret får ligeledes et løft på 3 mio. kr.

Det Københavnske Teatersamarbejde videreføres med et reduceret budget til administration med henblik på, at midlerne, der er blevet brugt til administration, i stedet kan anvendes til investeringer i scenekunsten.

Refusionsordningen på børneteaterområdet forenkles.

Pengene til de nye initiativer findes ved omprioriteringer inden for scenekunstområdet på 11 mio. kr., en 4-årig finanslovsbevilling på i alt 33 mio. kr. samt en bevilling på det kulturelle udlodningsaktstykke på 7 mio. kr.

Ramte plet

Det fremgår af aftalens ordlyd, at Fredericia Teater har vist, at det har national gennemslagskraft, og det skal der arbejdes videre med, påpeger Søren Møller.

- Jeg har sagt længe, at vi ikke bare er et egnsteater, og det har man nu lyttet til. Jeg har selv udtalt flere gange, at jeg mener, at et rimeligt niveau for støtte til et teater som vores ville være på mellem fire og fem millioner kroner årligt, så med en støtte på 4,4 millioner kroner er det godt ramt, siger en tilfreds Søren Møller.

De ekstra millioner gør det konkret muligt at tage springet til at føre teatrets forestillinger ud i verden.

- Hvis man vil give forestillinger et liv internationalt, så er man nødt til at følge dem derud. Det sker ikke af sig selv, så det kræver en investering. Vi vil det. Investeringen vil vi kunne høste af og dermed tilføre teatret yderligere penge til drift og udvikling, samt sikre os yderligere branding internationalt, siger Søren Møller.

50 pct. ekstra til Fredericia

Aftalen faldt endeligt på plads onsdag eftermiddag, og beskeden tikkede ind til Søren Møller netop, som han var på vej i teatret med sin datter.

- Jeg vidste godt, at der blev forhandlet i de her dage, men vidste ikke, hvornår der kunne ligge en aftale. Det blev så i går, så det blev lidt hektisk, men det var fantastisk, siger Søren Møller.

Han var på forhånd stillet i udsigt, at Fredericia Teater i lighed med tre andre egnsteatre ville få tilført tre millioner kroner ekstra årligt.

- At de har været inde at sondere yderligere og har besluttet at hæve vores beløb, er jeg selvfølgelig super tilfreds med. Jeg har ikke blandet mig eller kommenteret på det første udspil. Jeg havde forinden sagt de ting, jeg mener skulle siges, og at der er blevet lyttet til det, er jeg bare glad for, siger Søren Møller.

Han har gentagne gange drøftet Fredericia Teaters status med bl.a. kulturministeren, og her givet udtryk for Fredericia Teaters betydning for udvikling af musicalteater på nationalt plan.

Teaterchef jubler: Ekstra støtte rammer på helt rigtigt tidspunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce