Det bliver i familien - men hvorfor?


Det bliver i familien - men hvorfor?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Laudrup. Williams. Manning. Brødre eller søstre, der alt andet lige kan noget, som ingen andre kan. Det undrer mig

For hvad er det, der gør, at en familie kan dominere en sportsgren? Er det arv eller miljø? Er det en kombination? Er det held? Og hvad pokker er sandsynligheden? Det er en evig kilde til forundring, og når jeg læser denne uges coverhistorie, dukker den undren op igen.

Historien handler om brødrene Allan Bo Andresen og Chris Anker Sørensen. To brødre, der er lidt bedre til at køre på cykel end de fleste andre.

Det er indlysende, at påvirkningen fra de ældre brødre gjorde, at Chris Anker Sørensen blev inspireret til at cykle. Og det står klart allerede i de første linjer, at der er sendt masser af gode råd gennem årene, men er det virkelig nok?

For sammenligningens skyld kan vi tale om min lillesøster og mig. Allerede der bliver sammenligningen lidt dårlig, da vi ganske vist kunne erobre samme sportsgren, men næppe i samme klasse - kønnet taget i betragtning. Men lad os lege med tanken om, at elitesport ikke på den måde var kønsopdelt, så har jeg alligevel svært ved, at min søster og jeg dominerer verdenstoppen.

Det kan skyldes vores forskellighed. Jeg elsker løb, det gør hun ikke. Hun synes, yoga er fantastisk, jeg synes, det er fantastisk svært. Hun cykler til og fra arbejde, jeg cykler primært i en skov. Vi er forskellige, og dertil kommer disciplinen til at holde hinanden ud i et konkurrence-element.

Forstå mig ret, jeg elsker min søster højere end livet, men jeg tror simpelthen ikke, det ville fungere, hvis vi skulle træne sammen seks timer om dagen, og det ville mildest talt være en katastrofe, hvis vi skulle dyste mod hinanden. Skylden ligger hos mig selv - jeg er ikke god til at tabe, og da slet ikke til min lillesøster. Nul om det sker.

Forskelligheden kunne sagtens være forklaringen, hvis det ikke lige var fordi, der synes at være mærkbar forskel på Michael og Brian, Serena og Venus, Eli og Peyton. Godt nok ser de ud til at elske den sport, de lever af, men forskellige er de trods alt.

Historien om de to cyklende brødre, som du i øvrigt skal glæde dig svært meget til, giver ikke fuldstændig svaret på, om det skyldes arv eller miljø. De to slår fast, at de ikke fra fødslen er udstyret med et guddommeligt talent for at cykle, men noget tyder på, at de udstyret med en overnaturlig vilje. Den har de mere eller mindre tilfældigt valgt at bruge i samme sportsgren, men måske er svaret blot det: tilfældigheder.

Jeg ved det ikke, jeg undrer mig videre, mens du læser.

Det bliver i familien - men hvorfor?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce