Eksperten: Spar på energien i sommerhuset


Eksperten: Spar på energien i sommerhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere end 50 procent af os danskere holder sommerferie i Danmark, og vi er uden tvivl mange, der bruger vores sommerferie i et af de mange sommer- og fritidshuse, der ligger rundt omkring i vores dejlige land.

Er du den heldige ejer af et sommer- eller fritidshus, kan du med nogle helt konkrete tiltag forbedre sommerhusets indeklima og spare på energien.

Opvarmer du dit sommerhus med elradiatorer, kan det godt betale sig at få installeret en luft til luft-varmepumpe, der kan erstatte eller supplere elradiatorerne.

En luft til luft-varmepumpe bruger kun en femtedel energi i forhold til, at man udelukkende opvarmer med elradiatorer.

Skal du have installeret en luft til luft-varmepumpe, er det en god idé at være opmærksom på, hvor meget varmepumpen støjer, og om den er udviklet til vores klima, inden du får den sat op.

Hvis du vælger en luft til luft-varmepumpe fra Varmepumpelisten på www.sparenergi.dk, er du sikker på at få en varmepumpe af en god kvalitet.

En luft til luft-varmepumpe er især velegnet, hvis du bruger dit sommerhus om vinteren.

Når du køber en luft til luft-varmepumpe skal du købe den med sommerhusfunktion. Det vil sige, at den i vintermånederne kan indstilles til at holde sommerhuset opvarmet til 5-10 grader med et minimalt energiforbrug.

Lidt opvarmning af sommerhuset i vinterhalvåret sikrer nemlig et godt indeklima. De fleste luft til luft-varmepumper fås også med wi-fi-opkobling, så du via din smartphone kan styre varmepumpen, uanset hvor du befinder dig.

Husk, at du kan søge om energitilskud hos Energi Fyn, hvis du opsætter en luft til luft-varmepumpe i dit sommerhus som supplement til opvarmning med elradiatorer. Du skal blot søge om tilskuddet, inden du køber varmepumpen.

Overvejer du at få installeret en luft til luft-varmepumpe i dit sommerhus, er det oplagt også at kigge sommerhusets klimaskærm efter i sømmene. Det er nemlig først, når husets klimaskærm er i orden, at du får det fulde udbytte af en luft til luft-varmepumpe.

Husets klimaskærm er for eksempel gulve, ydervægge, vinduer og døre. En anden fordel ved at forbedre husets klimaskærm er, at du får et bedre indeklima og slipper for fugt- og skimmelskader.

Er du en af dem, der giver dine gamle apparater nyt liv i sommerhuset, kan det måske godt betale sig at investere i nye og mere tidssvarende modeller. Gå efter de A-mærkede apparater, så får du de mest energivenlige af slagsen.

Husk at slukke helt for tv, radio, spillekonsoller og anden elektronik, når det ikke bliver brugt, så undgår du et stort standby-forbrug.

Med Energi Fyns app kan du holde øje med dit forbrug både hjemme og i sommerhuset og sætte ind, hvis det pludselig ændrer sig.

Eksperten: Spar på energien i sommerhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce