Gør det selv: Endnu en SiOO-X-fan

Terrasse af lærk fra 2005 - oprindeligt behandlet med SiOO-X, og siden har den bare passet sig selv - imponerende! Foto: Bente Lund

Gør det selv: Endnu en SiOO-X-fan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

? Kære Kjeld Bjerre - i 2005 fik vi lavet en terrasse i forbindelse med total renovering af vores hus. Den er lavet af lærketræ! Den er behandlet to gange med SiOO-X, inden brædderne blev lagt, og vi har intet gjort ved den siden.

Der er enkelte steder med lidt råd (flosset bjælke), og vi er glade for terrassen - intet arbejde!

Det var Henrik Dahl fra Pandrup, der lavede den.

Med venlig hilsen Bente Lund, Aa

! Hej Bente - godt at høre, at der er folk, som er glade for det arbejde, som de har fået lavet.

Dog er det vel ikke så godt, at der er gået råd i en eller flere af bjælkerne - men når man ser på fotoet, er årsagen klar: Bjælkerne har flere steder jordkontakt, og det går simpelthen ikke - selv trykimprægneret træ og eksempelvis lærk har en kort levetid, hvis der er direkte kontakt til fugtig jord.

Det er ikke kun fugten, som er problemet, men i høj grad bakterier og skimmelsvampe, som findes i jorden - de er eksperter i nedbrydning af træ.

Når I en dags tid får taget jer sammen til at udskifte de angrebne bjælker, vil jeg råde jer til at klodse dem op på eksempelvis fliser - og imellem flisen og bjælken lægger I en stump murpap.

Når jeg siger dette her, er det egentlig ikke ikke, fordi jeg tror, at I ikke ved det i forvejen - men I trænger måske bare til at blive rykket lidt i ørerne ...

Det glæder mig, at SiOO-X'en ser ud til at virke - det er virkeligt godt nyt, fordi der sælges tonsvis af alverdens andre produkter til formålet, som koster kassen, men bare ikke fungerer godt nok. Ingen nævnt - ingen glemt.

Venlig hilsen Kjeld Bjerre

Gør det selv: Endnu en SiOO-X-fan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce