Gør det selv: Støj jager måren væk


Gør det selv: Støj jager måren væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hej Kjeld - jeg vil gerne lige knytte en kommentar til emnet "mår på Loftet".

Jeg bruger en billig måde at komme af med dem på. Så snart jeg kan høre larm fra loftet i mit parcelhus, tænder jeg nemlig alt, hvad tændes kan, og som larmer. Emhætte (på højeste trin), affugter i badeværelser (ligeledes på højeste trin) samt radioerne både i køkken og stue.

Og det hjælper - der går ikke mange minutter før der igen er ro på loftet, og kræet er forsvundet.

Indtil nu har det hjulpet hver gang.

Med venlig hilsen Bodil Poulsen

! Hej Bodil - tak for mail. Og jeg kan bekræfte, at støj er et anerkendt skræmmemiddel imod mår.

Og det er tilsyneladende uden større betydning, hvilken slags støj vi taler om - det mest almindelige er derfor, at folk stiller en gammel radio eller en udrangeret ghettoblaster op på loftet - og nogle kombinerer det med lys eller ligefrem blinkende lys.

Men - for der er et men, kære Bodil: Du skulle overveje at finde ud af, hvordan måren finder ind på dit loft - hvad enten det nu er den samme mår, som forsøger sig igen, eller det er andre eksemplarer af de små charmetrolde, som ser deres snit - så er der jo noget, der tyder på, at du har et hul under udhænget, i gavlen, eller hvor det kan være. Og det hul, synes jeg, at du skal finde og få lukket.

Det er nemlig så såre simpelt, at hvis der ikke er et passende hul ud til det fri, så kommer der ingen mår - den har jo brug for uhindret at kunne fare ud og ind flere gange i døgnet, fordi den nok bor inde på loftet, men jager og fanger sin føde udenfor.

Problemet er, at der ikke skal være ret meget hul eller revne, før en mår kan smutte igennem. Men det er trods alt et hul, som er til at få øje på - som et musehul eller noget i den stil - og når det er lukket, så er der fred, så det kan godt betale sig.

Venlig hilsen Kjeld Bjerre

Gør det selv: Støj jager måren væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce