Små opgraderinger til nyklassisk sportsvogn

På de ydre linjer sker der kun mindre ændringer på den vævre Mazda sportsvogn, der i kaleche-versionen nu kan fås med både sort eller brun kaleche. Foto: Mazda

Små opgraderinger til nyklassisk sportsvogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den vævre Mazda MX-5 får flere hk i den største version og lette ændringer udvendig.

Ganske små finpudsninger og mere motorkraft til den største motor. Sådan lyder status, efter at den vævre Mazda MX-5 med rødder tilbage til 2015 har fået et facelift. Begge de to motorer på 1,5 liter og 2,0 liter har fået ændret forbrændingskamre og indsprøjtningssystemer. Det betyder, at de udover at leve op til de nye EU-forureningskrav også har fået større drejningsmoment og hurtigere speeder-respons, lover fabrikken.

Den største ændring sker for 2,0'erne, der nu kan tage 7500 omdr. mod tidligere 6800 omdr., mens ydelsen er hævet fra 160 til 184 hk. Det betyder, at accelerationen fra 0-100 km/t er nede på 6,5 sek. Det hele sker med en mere sportslig lyd, loves der om roadsteren, som både fås med stofkaleche og som RF-version med foldbar hardtop. 1,5'eren yder fortsat 131 hk.

Umiddelbart er den eneste synlige ændring, at aluminiumsfælgene på 16 tommer og 17 tommer nu har fået en mørkere farvetone. Stofkalechen er som udgangspunkt sort, som det har været indtil nu. Men det bliver fremover også muligt at vælge en brun stofkaleche til MX-5 2,0 med sportspakke.

Foto: Mazda
Foto: Mazda

Gang i salget

Der er tilsyneladende rift om de små lette og velkørende MX-5'ere. I 2017 blev der således solgt 211 af slagsen, hvilket var ny rekord for modellen i Danmark. Og udviklingen fortsætter. I år er der således allerede solgt 98 eksemplarer i det første halvår. Interessen for Mazda MX-5 som en nyklassiker kan også ses på en række af de store træf for klassiske biler og specialbiler landet over. Her står Mazda MX-5'ere fra første generation tilbage fra 1980'erne ofte side om side med de nyeste modeller.

Små opgraderinger til nyklassisk sportsvogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce