Begejstring for projekt om politisk ledelse - sådan da

Venstres Kaj Piilgaard Nielsen stemte mandag aften som den eneste - i såvel Venstre som det samlede byråd - imod en plan om politisk lederskab for Middelfart. Foto: Arkiv

Begejstring for projekt om politisk ledelse - sådan da

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalpolitikerne skal i tættere dialog med borgerne, før beslutningerne tages. En ny måde at være politiker på, som Middelfart Byråd mandag aften stemte ja til. Undtagent Venstres Kaj Piilgaard Nielsen, der synes, at forslaget er "alt for langhåret".

Udvalgsformænd, der skal på besøg ude hos dem, beslutningerne vedrører. Cafémøder inden byrådsmøder og senere endda byrådsmøder afholdt andre steder end i byrådssalen.

Med borgmesterskiftet i Middelfart har det nye byråd taget hul på en proces, der skal "angive en retning for det politiske lederskab i byrådsperioden 2018-20121". Hen over foråret har politikerne derfor været på efteruddannelse og haft konsulentbesøg for at få en forståelse for, hvad den nye politikerrolle indebærer.

Mandag aften var punktet så til afstemning i byrådssalen, og mens der var mange positive tilkendegivelser fra begge sider af salen, så valgte Venstres Kaj Piilgaard Nielsen ene mand at stemme nej til forslaget.

- Jeg vil gerne have dialog med borgerne, men som det her er skrevet, står det uklart for mig, hvad der menes. Vi har allerede modeller til borgerinddragelse. Det er simpelthen for langhåret, og hvis det var et stillingsopslag, ville jeg ikke søge stillingen. Så jeg stemmer nej, sagde han.

Det fik De Konservatives Morten Weiss Pedersen til at rejse sig og sige, at han stemmer for forslaget, men at det "ikke må blive en politisk narresut", inden Socialdemokraternes Kaj Johansen undrede sig over de pludselige forbehold.

- Vi har haft en meget spændende proces, som har vist os nye måder at arbejde på som politikere. Vi har jo nikket til det her, så det er ærgerligt, hvis vi ikke er indstillet på det, sagde han.

Venstres gruppeformand, Regitze Tilma, havde dog - inden Piilgaards melding - givet Venstres ja.

- Det er en politiker-rolle, som kræver mere af os, fordi vi skal mødes endnu mere med borgerne. Men det er også en rolle, som kræver, at der er et engagement hos borgerne - også over et længere stræk, sagde hun.

Dermed blev punktet vedtaget med stemmerne 23 mod 1 (der var afbud til byrådsmødet fra socialdemokraten Esben Erichsen).

Begejstring for projekt om politisk ledelse - sådan da

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce