Debat: For store beføjelser i linjeføringen af Baltic Pipe i Lillebælt


Debat: For store beføjelser i linjeføringen af Baltic Pipe i Lillebælt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hans Møller Hansen, Skrillinge Strand 102, Middelfart.
Peter Leth-Larsen
Middelfart. 

I en artikel på Fyens.dk oplyser områdeleder i Energinet, Marian Kaagh, at man ikke kan linjeføre gasledningen i et Natura2000-område, hvis man har mulighed for at gå "uden om".

Det betyder så, at man åbenbart gerne må ødelægge naturen i et område, som ligger lige ved siden af, og som set i bakspejlet egentlig burde have været en del af det nærliggende Natura2000-område.

Man lukker øjnene for den kendsgerning, at den linjeføring, som man har valgt, i anlægsperioden vil blokere for de to eneste transportveje, de fredede marsvin har, når de flytter sig fra den nordlige til den sydlige del af Lillebælt og omvendt.

Anlægsperioden vil efter planen foregå på et for marsvinene særdeles dårligt tidspunkt - lige netop når de har unger, hvor de erfaringsmæssigt er meget sårbare for påvirkninger i havmiljøet.

Den planlagte linjeføring sker i et område af Lillebælt, hvor der periodevis er særdeles specielle og kraftige strømforhold, hvilket vil få den konsekvens, at gasledningen over tid vil blive blotlagt på havbunden, og de skrænter, man skal grave igennem, vil aldrig blive genetableret.

Det elkabel, som blev nedgravet for nogle få år siden under lignende forhold, ligger i dag blotlagt flere steder, og skrænterne ser ikke gode ud.

På øen Fænø, som ligger lige ved siden af arbejdsområdet, findes efter sigende Nordeuropas største koloni af fiskehejre. Fiskehejren er ikke en fredet fugl endnu, men er efter sigende en "sky" fugl, som formentlig vil blive påvirket af anlægsarbejdet.

Man må konstatere at Energinet har fået store beføjelser af Folketinget, når blot man overholder nogle formelle ting, som reelt ikke har nogen betydning for hverken natur eller mennesker, så man kan optræde bedrevidende og undlade at lave gode løsninger til fælles bedste.

Hvis det endelig skulle være, kunne man have valgt en langt sydligere linjeføring syd for Natura2000-området.

Den nu snart forhenværende klima-, energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) holder fast i projektet, som ifølge ham har stor opbakning i Folketinget. Gad vide, om Venstres vælgere på Fyn og specielt i landbruget har den samme opfattelse. Det kunne tænkes, at nogen fandt en anden kandidat at stemme på.

Hele Baltic Pipe-projektet er et godt eksempel på den danske stats dårlige købmandsskab.

At tænke sig at Danmark er gået med til at betale halvdelen af anlægsomkostningerne for et projekt, som næsten udelukkende er til gavn for Polen og Norge.

Det havde været mere rimeligt, at Danmark havde betalt en tredjedel og havde fået en fast, årlig betaling, som havde givet en årlig forrentning på for eksempel otte-ti procent, og at ledningen var blevet søbaseret.

Debat: For store beføjelser i linjeføringen af Baltic Pipe i Lillebælt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce