Det blev besluttet: Nye indsatser for sundhed, plan for sorte trafikpletter og lånegaranti til speedwayfolk

Sådan ser en airfence ud. Og billedet her er taget, da den nuværende airfence på Fjelsted Speedway Center blev etableret. Det var i 2009, og nu trænger den til udskiftning. Arkivfoto: Robert Wengler

Det blev besluttet: Nye indsatser for sundhed, plan for sorte trafikpletter og lånegaranti til speedwayfolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfart Byråd tyggede sig gennem en middelstor dagsorden på seneste møde. Her er noget af det, der blev besluttet.

1) Nye sundhedsindsatser

Tre nye indsatser skal hjælpe på folkesundheden i Middelfart Kommune. Det er i hvert fald intentionen bag den beslutning, som byrådet på seneste møde vedtog enstemmigt. De tre nye indsatser følger i halen på 15 andre, som enten er ved at være gennemført eller er undervejs. Nu sættes der gang i "Styrket mental sunhed hos børn og unge" - det er især unge og stress, der er fokus på. "Sund krop i bevægelse". Her er målet at sørge for, at færre børn bliver overvægtige og endelig "Flere sunde borgere - brug af velfærdsteknologi i alkoholbehandlingen".

Til den sidste indsats forklarede borgmester Johannes Lundsfryd (S):

- Vi har i øjeblikket 34 i behandling for alkoholmisbrug, og i hele 2018 var der 120. Men en undersøgelse har vist, at der kan være op til 2500 mennesker i vores kommune, som har problemer med alkohol. Der er altså nok at tage fat på, og vi vil prøve med mobile skærmløsninger, fordi det har vist sig at virke andre steder. Man kan nå ud til flere, sagde han.

Senere kommer en fjerde indsats til - nemlig "Attraktivitet og byliv". Men den er bundet så meget op på Udvikling Middelfart-projektet, at politikerne først vil behandle den, når Udvikling Middelfart har været igang et stykke tid.

2) Boliger på Middelfart Midtpunkt i offentlig høring

Det er et skidt byrådsmøde, hvis ikke mindst et par sager sendes i offentlig høring, og seneste møde var ingen undtagelse. Her blev "lokalplan 189" nemlig sendt i offentlig høring. Bag det nummer gemmer sig det kommende boligbyggeri ved Middelfart Midtpunkt, som vi beskrev forleden i Fyens Stiftstidende. Projektet handler om fire boliger i tre etager, og det er Barfoed Group, der står bag opførelsen af de kommende boliger.

3) Trafiksikkerhedsplan i høring

Også den kommende Trafiksikkerhedsplan blev sendt i høring.

- Der har aldrig været færre tilskadekomne i trafikken end nu. Omvendt har vi heller aldrig fået så mange henvendelser om steder, som gør folk utrygge, sagde Regitze Tilma (V), der er formand for Teknisk Udvalg.

Trafiksikkerhedsplanen har udpeget fem sorte pletter, der skal gøres noget ved. Herunder overkørslen ved den gamle jernbanetunnel i Brenderup. Og et andet punkt på dagsordenen gjorde klar til ekspropriation af jord på tre adresser i Brenderup. Det sker, så arbejdet med at fjerne overkørslen og lave en ny kan komme i gang.

4) Lånegaranti til airfence hos Fjelsted Speedway Klub

Når der køres speedway på anlægget i Fjelsted, så skal det ske under sikre forhold. Og da den nuværende airfence, der beskytter kørerne rundt om banen, er for gammel, har Fjelsted Speedway Klub et akut behov for at få den skiftet ud. Det koster 350.000 kroner, som klubben finansierer gennem Nordfyns Bank. Politikerne i Middelfart Byråd kunne på mødet sikre en lånegaranti til klubben. Selve lånet bliver afdraget over syv år.

Det blev besluttet: Nye indsatser for sundhed, plan for sorte trafikpletter og lånegaranti til speedwayfolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce