Her er de unges udfordringer: Stress, transport, boliger og karakterræs


Her er de unges udfordringer: Stress, transport, boliger og karakterræs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyens Stiftstidende og Midtfyns Gymnasium samarbejder de kommende uger om at lave journalistik. Eleverne har valgt temaet: "Unges muligheder og udfordringer i Middelfart". De har taget foto og skrevet tekst til avisen om emnet. Se de unges udfordringer - og eventuelle løsninger - herunder. (Vi bringer et udvalg)

Cenia Cecilie
Foto: Cenia Cecilie.

Flere undersøgelser viser, at flere og flere unge får stress. En af de største grunde er skolen og det karakterræs, der er. Det skyldes de forventninger, andre og de unge selv har til dem selv.

Emma Thestrup
Foto: Emma Thestrup.

Der bliver hele tiden bygget nye ældreboliger i kommunen, og der bliver ikke gjort noget for at imødekomme de unge i forhold til boliger. Derudover er de nye boliger sat til en pris, som unge umuligt kan betale med SU eller et fritidsjob

Louise Svaneborg
Foto: Louise Svaneborg.

Karakterpres og fraværs-diskussion (vi er mere end bare tal). Der har været store konflikter omkring rigtig eller forkert i forhold til karakterer.. Mange unge går op i tallet og kan gå helt ned, hvis de blot får fire eller syv, men hvorfor gives der ikke feedback? Skal der være en halvdel af hver, eller skal karakterer droppes fuldstændig? Derudover kan det diskuteres, hvornår noget er lovlig fravær, og hvornår det ikke er.

Hvor mange procent må man have, og bliver man en dårligere elev, bare fordi man har højt fravær? Man kan være frivillig i en organisation såsom politik, som styrker dine sociale kompetencer eller lignende, og er du så stemplet, fordi du har et højt fravær i slutningen af skoleåret og dermed skal smides ud? Situationen på billedet er en ung og klog elev, som går super meget op i karakterer og skolen, men har højt fravær på grund af deltagelse i social ungdom og en periode med problemer i hjemmet samt sygdom. Er hun en dårlig elev?

Mathilde Bisbjerg
Foto: Mathilde Bisbjerg.

Det er rigtig tit, folk/jeg selv oplever forsinkelser af togene i Middelfart. Forsinkelserne gør, at man blandt andet kommer for sent i skole, på arbejde eller ikke når det næste offentlige transportmiddel, man skal med videre.

Cecilie Hedensted
Foto: Cecilie Hedensted.

Dette billede symboliserer den tendens, unge mennesker har i dag til at spejle sig selv på de sociale medier og i andre unge. Dette er en stor udfordring for unge, og det er intet nyt, at vi lever i et konkurrencesamfund, hvor man dømmes på ens succes, og på hvor perfekt et liv man har. Instagram er en af de steder, hvor unge udstiller sit liv på den mest perfekte måde og er derfor kun et meget lille billede af virkeligheden og derfor et umulig ideal.

Emilie Bosack
Foto: Emma Bosack.

Jeg mener, det er et problem, at der kører for få busser til og fra skole. Jeg ved, at rigtig mange elever skal vente lang tid på busser (eller andre offentlig transportmidler) for for eksempel at komme hjem fra skole. Dette kan være rigtig stressende, hvis man i forvejen har haft en lang dag.

Johanne Andersen
Foto: Johanne Andersen.

Alt for mange unge prioriterer tiden på deres telefoner frem for tiden med hinanden. Måske fordi, at mødestederne mangler? Lad os derfor rykke dem til Middelfart!

Freja Stryhn Krejberg
Foto: Freja Stryhn Krejberg.

Antallet af unge, som føler sig stressede, er stigende grundet forventningerne om at skulle klare sig godt i skolen, om at deltage i sociale arrangementer og have et fritidsjob. Derudover stresser det unge, at de konstant skal være online og opdateret omkring, hvad der sker på de sociale medier.

Jonas Thomhav
Foto: Jonas Thomhav.

Når man skal op så tidligt at man ikke når at lave mad og er nød til at bruge alt for mange penge.

Elma Sabanovic
Foto: Elma Sabanovic.

På dette billede ser vi en pige, som er ved at gå ned med stress. Vi lever i et præstationssamfund, som forventer mere og mere af os unge. Derfor kommer vi til at presse os selv for meget, da vores forventninger til os selv bliver større. Fokus kunne være, at unge fik gratis psykologhjælp.

Caroline Kaalund
Foto: Caroline Kaalund.

Man er nu i Middelfart Centrum ved at hejse 19 spritnye lejligheder. At udvide boligmuligheder til borgerne er et godt initiativ, men der åbnes ikke nye muligheder for de unge på SU, som umuligt kan hamle op med boligpriserne.

Maria Rosenberg
Foto: Maria Rosenberg.

Flere og flere unge - ikke kun i Middelfart, men også i resten af landet - føler sig stresset. Vi lever i et samfund, hvor præstationsforventningerne til sig selv er meget høje, især hos os unge.

Jeg kender det selv: Jeg prøver at være den bedste udgave af mig, men ender med at blive vildt ked af det og ikke glad som håbet. Jeg vil gerne lave alle mine lektier til tiden og perfekt.

Jeg vil gerne nå at træne, jeg vil gerne være sammen med mine veninder og venner, men jeg skal jo også nå at tjene en masse penge, så jeg kan tage ud og have det hyggeligt i weekenderne. Dette er alle faktorer, der i perioder kan gøre mig rigtig presset.

Andrea Lyng
Foto: Andrea Lyng.

Et problem hos de unge i Middelfart er, at de, der er ældre, ser på alle unge som en gruppe. Er der nogle, der laver noget grimt, bliver de unge straks beskyldt. Det er svært for dem, der nyder at læse en bog på en lørdag aften i stedet for at drikke alkohol hele natten. Vi skal huske på dem, der ikke ses.

Maria Ydeberg
Foto: Maria Ydeberg.

Morgentrafikken til og fra Middelfart Gymnasium er ofte kaotisk, og sommetider hænder det, at nogen bliver påkørt. En mulig løsning kunne være at forbedre den offentlige transport, således at flere har lyst til at benytte sig af busser frem for biler. Herved mindskes den tætte trafik, og man skåner miljøet.

Marco Brogaard
Foto: Marco Brogaard.

Jeg mener, det er et problem, at unge mennesker spiser for lidt frugt og grønt. De sunde madpakker bliver skiftet ud med fast food, og det bidrager ikke ligefrem med langtidsholdbar energi til en lang skoledag.

Mads Hauerslev
Foto: Mads Hauerslev.

Alt for mange gymnasieelever drukner hver dag i store mængder lektier. Når man først får fri klokken 15.20, først hjemme klokken 15.35 og har pligter og fritidsinteresser, der skal gøres, kan det være meget svært og hårdt at samle sig om sine lektier til samtlige moduler næste dag, og afleveringer ikke mindst.

Det er en stressende følelse at åbne sin lectio klokken 20.00 og se, at dagen efter er fyldt med lektier, mens man ved, at man også skal have lavet flere afleveringer. Stressen og presset som ungdommen føler af skolen, mener jeg, er et vigtigt sted at lægge sin opmærksomhed, da unges glæde og psykiske tilstand burde prioriteres i hvert fald ligeså højt som uddannelse. Disse værdier skulle prioriteres højere end lektier, da det er forudsætningen for et godt liv - at have ro og glæde.

Melisa Salicevic
Foto: Melisa Salicevic.

Et problem, som ikke kun drejer sig om Middelfart, men også byerne i nærheden, er offentlig transport som for eksempel busser. Det er et stort problem for unge, da der kun går busser til fx Middelfart Gymnasium få gange på en dag. Unge står flere timer og venter på en bus for at komme hjem fra skole, og det skal der gøres noget ved. For at løse dette problem kunne man få flere busserne til at køre flere gange om dagen, så man ikke skal vente for længe.

Louise Bisgaard
Foto: Louise Bisgaard.

Alt for mange unge lider af stress. Samfundet forventer, at unge i dag skal klare sig godt. Men hvordan klarer man sig godt? Er det topkarakter i alle fag? Der burde sættes mere fokus på eleverne i stedet for deres karakter. Karakterer definerer ikke eleverne.

Julie Andersen
Foto: JulieAndersen

Jeg mener, at det er et problem, at der i Middelfart Kommune ikke er større fokus på at mindske forureningen og det at leve et grønnere liv. Udledningen af CO2 er især et voksende problem, som jeg mener, skal gøres noget ved, da det er dette, der i stor grad påvirker de kommende generationers liv.

Monica Rosenberg
Foto: Monica Rosenberg.

Et fænomen, der de seneste år har bredt sig hyppigere end nogensinde før, er stress blandt unge. Der er flere uddannelsesmuligheder end nogensinde før, og adgangskravene er skyhøje. Mange unge tager direkte hjem fra skole og sætter sig ved skrivebordet for at kunne følge med lektiestrømmen og de mange afleveringer. Dette gør at andre ting, såsom socialt samvær, bliver nedprioriteret, og det er et alvorligt problem.

Sofia Wilhelmsen
Foto: Sofia Wilhelmsen.

Et dagligt problem, som jeg møder i min hverdag i Middelfart, findes i dette kryds. Hver morgenen ser jeg elever fra Middelfart Gymnasium og HF bruge mange minutter på at komme fra den ene side til den anden. Ofte uden at være helt sikker. For at være sikker på at nå i skole til tiden bliver man nødt til at krydse vejen, mens der stadig holder biler. Kan dette ændres?

Sofie Lysholm Nørgård
Foto: Sofie Lysholm Nørgård.

Det er umuligt at komme over vejen, når man er gående eller cyklende om morgen. Det er derfor en udfordring os unge i Middelfart at komme til og fra skole

Laura Andreasen
Foto: Laura Andreasen.

Der mangler flere cykelstier og bedre veje i Middelfart, så unge sikkert kan komme til og fra skole. Specielt i den gamle del af Middelfart er der store problemer med kæmpe huller i vejene, hvilket gør det meget usikkert at cykle.

Her er de unges udfordringer: Stress, transport, boliger og karakterræs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce