"Ko"libakterier lukker Føns Strand

Hop ikke i vandet ved Føns Strand lige nu. Der er funde e-colibakterier i vandet. Arkivfoto: Hans Østergaard

"Ko"libakterier lukker Føns Strand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det Blå Flag ved Føns Strand er blevet pillet ned, da der er blevet fundet e-colibakterier i vandet.

Det Blå Flag ved Føns Strand er blevet pillet ned, fordi kommunen har fundet e-colibakterier i vandet. Rikke Clausen, som har ansvar for kommunens badevand, mistænker store mængder af tørrede kokasser kombineret meget regn for at stå bag vandforureningen.

- Det har jo været helt enormt tørt længe, og det vil sige, at kokasserne på de bagvedliggende græsarealer ikke er blevet skyllet stille og roligt væk af regnen, som de plejer, og når der så kommer en ordentlig omgang regn, så ryger det hele ud i havet på en gang, siger Rikke Clausen og tilføjer, at hun ikke har grund til at tro, at der er en fejlkobling i spildevandsanlægget.

- Der kommer simpelthen for meget ud på en gang.

Af samme grund blev det blå flag fjernet fra Sdr. Aaby Strand tidligere på sommeren, og også ved Teglgårdsparkens frarådede kommunen periode badning. Her ved man dog ikke, hvad der var skyld i forureningen, fortæller Rikke Clausen.

En lang sæson

Normalt stopper kommunen med at tage prøver af vandet, når badesæsonen slutter 1. september, men i år tager Rikke Clausen en ekstra runde med vandprøve-kittet.

- Vi har haft en rigtig dejlig sommer, og vandet er varmt, så skulle solen vende tilbage, er der sikkert nogle, som gerne vil have sig en dukkert. Derfor vil vi gerne være sikker på, at de bader i rent vand, siger hun.

Når vandet ved Føns Strand igen er badevenligt, vil det blive annonceret. Indtil da er det en god idé at holde sig selv, men også hunde ude af vandet.

"Ko"libakterier lukker Føns Strand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce