Kommunen vil se på nye løsninger

Kitt Pedersen, senior- og velfærdschef i Middelfart Kommune. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Kommunen vil se på nye løsninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det har aldrig været hensigten at forringe vilkårene, siger senior- og velfærdschef Kitt Pedersen

Hvorfor kan de ældre, der plejer at mødes på Brenderup Dagcenter og spise varm mad ikke få lov til det i fremtiden?

- Fordi Brenderup Dagcenter ligger blandt ældreboliger, har det altid været naturligt, at de ældre har spist varm mad på dagcenteret, men fra 1. september kommer der for det første ikke varm mad fra Fænøsund Ældrecenter mere, og for det andet er maden til dem på dagcenteret, som er visiteret til det. Der bliver slet ikke salg af mad fra dagcenteret mere. Men jeg vil gerne understrege, at det er rigtig vigtigt for os, at vores ældre kan spise sammen, og derfor vil vi også gerne arbejde på at finde en løsning, som de kan blive glade ved. Der er stadig mulighed for, at de tager deres mad med over i et fælleslokale og spiser, men vi er selvfølgelig åbne for andre forslag.

De ældre kan i fremtiden få varm mad fra Elbokøkkenet eller Det Danske Madhus i stedet for Fænøsund Ældrecenter, men de er kritiske over for maden. Hvad er din kommentar til det?

- Mad fra kølekøkkener er altid meget skældt ud, men holder ikke altid, synes jeg. Elbokøkkenet arbejder meget med skabe bedre smagsoplevelser for vores ældre, og det er ernæringsrigtigt mad, man får derfra. Jeg synes faktisk, at maden fra Elbokøkkenet er rigtig fin mad. Det Danske Madhus er lige så dygtig, tænker jeg.

Det virker meget uhensigtsmæssigt, at man gør noget godt for én gruppe ældre, men samtidig forringer vilkårene for en anden gruppe ældre. Hvorfor er det blevet sådan?

Det har aldrig været hensigten at forringe vilkårene for en gruppe af ældre. Vi laver lokale køkkener på plejehjemmene, og i den øvelse har vi forsøgt at finde de bedst mulige løsninger for de ældre, som påvirkes af ændringen til varm mad om aftenen. Vi har desværre ikke budget til at fastholde tilbuddet om, at borgere omkring Brenderup Dagcenter kan gå over i dagcenteret og spise, men jeg deltager i mødet i Brenderup i dag, og jeg håber, at vi kan finde løsninger, så der fortsat kan være fællesspisning - også selv om det ikke bliver i dagcenterets lokaler.

Kommunen vil se på nye løsninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce